News

Komentari 22

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv Banožića zbog dodjele stana

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv Banožića zbog dodjele stana

donesena je jednoglasna odluka o pokretanju postupka zbog moguće zlouporabe položaja, a radi se o stanu kojeg koristi ministar koji si je sam dodijelio od 90 kvadrata, otkrila je predsjednica Povjerenstva

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministra Marija Banožića zbog moguće zlouporabe položaja, javlja N1.

- Protiv ministra Marija Banožića donesena je jednoglasna odluka o pokretanju postupka zbog moguće zlouporabe položaja, a radi se o stanu kojeg koristi ministar koji si je sam dodijelio od 90 kvadrata - rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

- U tom predmetu je sporna činjenica da je sam sebi dodijelio stan kako ispada, a radi se o stanu koji ima preko 90 kvadrata i sukladno uredbi koja se primjenjuje, imao bi pravo na 60 kvadrata + 10 za svakog člana obitelji. No, on tu živi sam - kazala je.

Komentirala je i predmet Zdravka Marića

- U predmetu Zdravka Marića u vezi situacije kod prijatelja na jahti, utvrdili smo činjenice – nije niti u jednoj situaciji nešto odlučivao niti se pogodovalo trgovačkim društvima pa nismo pokrenuli postupak -rekla je Novaković.

Otkrila je i što je sa slučajevima Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

- S obzirom na to da se druge institucije bave mogućim povredama zakona, Povjerenstvo se sad ne bavi tim predmetima- zaključila je

Najčitaniji članci