Obavijesti

News

Komentari 19

Povukao proračun jer nema većinu: "Samo je odgođeno"

Povukao proračun jer nema većinu: "Samo je odgođeno"
16

Bandićev rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika u četvrtak

VIDEO

Iako se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić trudi pokazati da apsolutno suvereno vlada metropolom, u Skupštini je dobio packu od zastupnika. Njegov rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika prije današnje sjednice. Preko noći je Bandić odlučio povući proračun s dnevnog reda.

- Samo je odgođeno. Bit će rebalans izglasan za sedam dana - rekao je Bandić. Po njegovom obrazloženju, pad rebalansa nije uvjetovan gubitkom potpore, nego zbog toga što treba osigurati novac za produženu Branimirovu.

Zastupnici su ponajviše prigovarali što planira graditi još tri fontane u Zagrebu vrijedne 30­-ak milijuna kuna. Zamjerali su i povećanje novca za promidžbu gradonačelnika. Međutim, s rebalansom će pasti i povećanje novca za udžbenike. Na pitanje hoće li odustati od fontana u sljedećem prijedlogu, Bandić se naljutio.

- Fontane su očito vaš problem, ne moj. Jeste bili s Trnjanima se brčkati u fontanama? Kupite vi nove kupaće za brčkanje u fontanama. Ja sam radio anketu i 74 posto građana podržava nove fontane, a ja uvijek biram Zagrepčane - odgovorio je novinaru 24sata.

Rebalans je inače planiran jer država treba isplatiti Gradu Zagrebu 205 milijuna kuna nakon izgubljenog spora oko decentraliziranih funkcija. Novac još nije uplaćen.

­ Pozivam državu da bude i odgovorna i što prije uplati novac koji su uzeli građanima Zagreba bez ikakvog razloga – rekao je Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.