Obavijesti

News

Komentari 36

Pozadina stravičnog ubojstva: Mališani 
našli mrtve roditelje

Pozadina stravičnog ubojstva: Mališani 
našli mrtve roditelje
7

ŽELE IH ZAŠTITITI Sinu (9) i kćeri (6) Sandre Marušić, koju je s dva hica ubio suprug Josip, koji je potom presudio i sebi, rekli su kako su im roditelji umrli jer su bili teško bolesni

VIDEO

Josip je bio previše ljubomoran i stalno je vrijeđao mamu. Ponavljao je da je kurva i da diže kredite ljubavnicima, iako je sav novac uvijek davala njemu. I nas je tukao dok smo bile mlađe, kazala nam je je Ana Šlehan (18), kći ubijene Sandre Marušić, koja je pronašla ustrijeljeni bračni par u njihovoj kući u zagrebačkom Petruševcu.

Nju je u nedjelju, 15. svibnja, probudio razgovor njezina brata (9) i sestre (6) o svađi njihovih roditelja.

- Ana, mama i tata leže na podu i ne pričaju - kazali su mališani Ani nakon što su majku i oca, Sandru i Josipa Marušića, našli mrtve. Ne znajući da je tata s dva hica iz pištolja ubio mamu, a potom presudio i sebi, zabrinuta djeca dotrčala su do susjedne kuće, u kojoj je bila Sandrina kći Ana.

Tukli se stolcima

- Brat mi je rekao da su se mama i Josip tukli stolcima i da ju je Josip tukao čekićem po glavi. Ona je vikala da je boli. Malena je rekla da je u jednom trenutku Josip zaključao mamu u dnevni boravak, koji je pored njihove sobe. Dotrčala sam do boravka i jedva otvorila vrata. Mama je ležala na leđima, a Josip potrbuške. Hroptao je. Nisam znala što se događa. Otrčala sam do susjeda i tražila pomoć – s tugom u glasu prisjetila se Ana.

Ona je od ožujka ove godine živjela s majkom u Petruševcu. Josip i Sandra bili su pred razvodom. Sandra je, naime, odlučila okončati desetogodišnji brak s Josipom, u kojem su imali dvoje djece. Prema riječima kćeri, prekipjelo joj je Josipovo dugogodišnje psihičko zlostavljanje. Oboje su već iza sebe imali propale brakove. Josipu je ovo bio drugi, a Sandri treći brak. Zajedno su imali dvoje djece, a iz prijašnjih brakova Sandra je imala još tri kćeri i sina, a Josip kćer i sina.

'Neka im duša živi'


Zbog narušenih obiteljskih odnosa u jednoj obiteljskoj kući živjele su Ana, Sandra te njezina i Josipova šestogodišnja kćer, a u kući do njihove stanovao je Josip sa sinom kojeg je imao sa Sandrom. Nakon ove tragedije Ana trenutačno boravi kod godinu dana starije sestre Martine Dekanić. Sestre tvrde kako je ubojica nekoliko dana ranije isplanirao stravičan zločin.

- Čuli smo da je Josip prošli tjedan nazvao kćer koja živi u Vukovaru i rekao joj da je teško bolestan i da pripazi na djecu ako mu se što dogodi. Očito je sve planirao. Kao što odjednom navodno nitko ne zna da je imao pištolj, a svi su znali da stoji u ladici i šutjeli o tome. Na sudu je rekao da svemu istekne rok trajanja, pa će tako i Sandri. I svejedno nitko nije reagirao - ogorčeno nabraja Martina Dekanić.

Nakon ubojstva Anu je njezin polubrat, sin Josipa Marušića, izbacio iz kuće, tako da se, tvrdi, nije stigla niti pozdraviti s mlađim bratom i sestrom, o kojima skrbništvo na sebe želi preuzeti Josipova kći.



Dok sjedimo u parku, Ana nam na mobitelu pokazuje pismo koje je dječak napisao nakon smrti mame i tate. Zbog posljedica koje bi stravična istina mogla ostaviti na djeci, rekli su im da su roditelji umrli jer su bili teško bolesni.

- Subota u srpnju, tata i mama su se tukli, razbijali, ali su u hitni, oba dvoje su mrtvi. Očekivam da ćemo ostat dobro i mislim da ćemo ići u Vukovar. Želim sreću tati i mami, neka ih prati sreća u pokoju. Neka im barem duša živi, neka su sretni zauvijek. Uvijek ćete ostat u mom srcu, volim vas - stoji u pismu kojim se devetogodišnjak dirljivo oprostio od roditelja.

'Kad će doći mama'

Djevojčica, koja je bila jako vezana uz majku, još neprestano gleda u vrata očekujući kako će joj se mama vratiti.

- Stalno me ispitivala kad će mama doći iz bolnice. Svako malo govorila je: ‘kad će doći mama, kad će mi kupiti poklon, kad ćemo se igrati’... A ja joj nisam imala snage reći da se mama neće vratiti - ožalošćeno je priznala Ana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu