Obavijesti

News

Komentari 0

Požar kod Muća zaprijetio je i kućama, zaustavili širenje vatre

Požar kod Muća zaprijetio je i kućama, zaustavili širenje vatre
2

"Trenutačno požar gasi 40-ak vatrogasaca s deset vozila, a iz zraka im pomažu dva kanadera i dva air-tractora", rekao je zapovjednik DVD-a Muća Božo Delić

VIDEO

Požar koji je u četvrtak popodne buknuo na predjelu Ramljana, u blizini Muća, u jednom je trenutku zaprijetio i kućama, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje vatrene stihije, doznaje se od zapovjednika DVD-a Muća Bože Delića.

"Trenutačno požar gasi 40-ak vatrogasaca s deset vozila, a iz zraka im pomažu dva kanadera i dva air-tractora", rekao je za Hinu Delić kasno poslijepodne, dodajući da je vatra dosad zahvatila oko 10 hektara površine.

Požar na lokaciji Strizirep-Budimir, u blizini Trilja, koji je buknuo nešto prije podneva, ugašen je poslijepodne, izvijestili su vatrogasci Trilja. Kako se doznaje od  zapovjednika DVD-a Trilja Mladen Klarić, "požar zahvatio oko četiri hektara površine, a u njegovu gašenju sudjelovalo je desetak vatrogasca i jedan kanader."

Dva kanadera i dva Airtractora gase požare kod Muća i Trilja...
Dva kanadera i dva Airtractora gase požare kod Muća i Trilja...

Tri Canadaira CL-415 i dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u četvrtak, 9. srpnja 2020. u popodnevnim satima u akciji gašenja požara kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Jedan od kapetana posade Canadaira koji sudjeluje u gašenju požara bojnik Ivica Markač kazao je kako zajedničkim djelovanjem čine sve kako bi do mraka stavili požar pod nadzor. „Poža se prostire između dva naselja i uspjeli smo zaustaviti njegovo približavanje jednom od njih“, iznio je bojnik Marlkač.

Ovo je peti požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) na kojem su angažirane zračne snage i ujedno požar na kojem je angažirano najviše protupožarnih aviona u dosadašnjem dijelu glavnog napora PP sezone 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...