Obavijesti

News

Komentari 10

Požar koji je progutao skladište u Čakovcu bio je podmetnut

Požar koji je progutao skladište u Čakovcu bio je podmetnut

Vatra je zahvatila drvene zgrade skladišta Čakovečkih mlinova i požar s brzo širio, ali smo svi zajedno uspjeli vodenom zavjesom sačuvali susjedne objekte, rekao je Rajko Bogdan iz JVP Čakovec

VIDEO

Međimurski kriminalisti su u četvrtak uz nazočnost inspektora za zaštitu od požara utvrdili da požaru koji je u utorak oko 19,22 sata buknuo u Čakovcu u Ulici dr. Ivana Novaka, nije uzrok tehničke prirode već otvoreni plamen nepoznatog izvora (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini. Potom se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke sa sjedištem u Čakovcu te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu. Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta.

Pokretanje videa...

Čakovec VIDEO

Time da je požar podmetnut potvrdile su se i neke špekulacije koje su nam iznijeli Čakovčani, govoreći da je to izuzetno atraktivna lokacija, na kojoj bi se trebalo u budućnosti sagraditi neki drugi profitabilniji sadržaji.

Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću (eksplozija plinskog ormarića i drugo), proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (rastopljene rolete i popucala prozorska stakla, oštećeno dostavno vozilo i drugo), nagorjela cerada natkrivene terase od padajućeg pepela vlasništvo ugostiteljskog obrta sa sjedištem u Čakovcu, objekt tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (nagorjeli informativni panoi i drugo) te ugostiteljski objekt sa sjedištem u Čakovcu (popucala prozorska stakla, izgorjeli sanduci u skladištu i drugo). U požaru nije bilo ozlijeđenih građana. Trojica pripadnik JVP Čakovec su zatražili liječničku pomoć koja im je pružena na licu mjestu, jer se radilo o respiratornim problemima. Na sreću odmah nakon pružene pomoći vatrogasci su se osjećali bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO Detalji požara u Čakovcu: Izgorjele barake, tri vatrogasca zatražila su liječničku pomoć
VIDEO Detalji požara u Čakovcu: Izgorjele barake, tri vatrogasca zatražila su liječničku pomoć

Rajko Bogdan, voditelj odjeljenja JVP Čakovec je među prvima bio na požarištu kakvo ni najstariji stanovnici Čakovca ne pamte.

-Vatra je zahvatila drvene zgrade skladišta Čakovečkih mlinova i požar s brzo širio prema Konzumu, Promingu…ali smo svi zajedno uspjeli vodenom zavjesom sačuvali susjedne objekte. Drveno skladište Čakovečkih mlinova nismo uspjeli spasiti – precizan je bio Rajko Bogdan kojeg smo zatekli na mjestu požara u srijedu. Inače se dim u utorak vidio u krugu 30-tak kilometara.

Visina materijalne štete će se naknadno utvrditi, ali je ona golema jer je navodno u dijelu koji je koristila tvrtka Proming između ostalog, kako smo doznali na licu mjesta, bilo i oko 1000 kubika drvene građe. Drugi dio skladišta koje je izgorjelo a prostiralo se na površini od 4000 „kvadrata“ koristili su se Čakovečki mlinovi.

U gašenju požara sudjelovalo 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca sa pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom. Radi nesmetanog prolaza vatrogasnim vozilima i svim drugim interventnim službama od 20 do 23,10 sati za sav promet bili su zatvoreni dijelovi ulica Zrinsko-Frankopanske i dr. Ivana Novaka, dok se promet odvijao okolnim ulicama. Požar je stavljen pod kontrolu oko 23,30 sati, ali su dežurni vatrogasci i cijelu srijedu boravili na opožarenom mjestu jer se još uvijek dizao dim i postojala je mogućnost da se na nekim mjestima vatra ponovo pojavi.

Požar u Čakovcu: Vatreni jezici dizali su se preko 20 metara u zrak i gutali sve pred sobom
Požar u Čakovcu: Vatreni jezici dizali su se preko 20 metara  u zrak i gutali sve pred sobom

Vatra nije samo učinila golemu materijalnu štetu već je nestao i jedan dio povijesti glavnog grada Međimurja. Prema riječima prof. povijesti Ivane Puzak, skladište je napravljeno 1891. godine za potrebe dioničkog društva Čakovečka skladišta, a financirano je novcem Čakovačke štedionice d.d. Namjena je bila skladištenje poljoprivrednih proizvoda iz Međimurja, od kud su se otpremali željeznicom, koja je u susjedstvu, gdje se također uz samu prugu nalaze slična drvena skladišta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...