Obavijesti

News

Komentari 2

Požar u Čakovcu: Vatreni jezici dizali su se preko 20 metara u zrak i gutali sve pred sobom

Požar u Čakovcu: Vatreni jezici dizali su se preko 20 metara  u zrak i gutali sve pred sobom
5

Vatra je zahvatila drvene zgrade skladišta Čakovečkih mlinova i požar s brzo širio, ali smo svi zajedno uspjeli vodenom zavjesom sačuvali susjedne objekte, rekao je Rajko Bogdan iz JVP Čakovec

VIDEO

Požar koji je izbio u utorak u večernjim satima u Čakovcu u kojemu su izgorjele drvene zgrade još nadziru dvojica vatrogasaca iz JVP Čakovec, potvrdio nam je zapovjednik postrojbe Mladen Kanižaj.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Požar VIDEO

Nakon dojave u 19,22 minute JVP Čakovec je odmah na mjesto požara stigao s dva vozila. No, vatreni jezici su se dizali i preko 20 metara u zrak i gotovo sve gutali pred sobom, tako da su odmah u pomoć pozvana sva Dobrovoljna društva iz okolice koja raspolažu vozilima. U jednom trenutku je bilo uključeno 25 vozila i 130 vatrogasaca. Tek negdje pola sata prije ponoći gasitelji su uspjeli obuzdati vatru i vodenom zavjesom spasili da se vatra ne proširi na susjedne objekte.

Pokretanje videa...

Čakovec VIDEO

Rajko Bogdan, voditelj odjeljenja JVP Čakovec je među prvima bio na požarištu kakvo ni najstariji stanovnici Čakovca ne pamte.

- Vatra je zahvatila drvene zgrade skladišta Čakovečkih mlinova i požar s brzo širio prema Konzumu, Promingu…ali smo svi zajedno uspjeli vodenom zavjesom sačuvali susjedne objekte. Drveno skladište Čakovečkih mlinova nismo uspjeli spasiti, a od silne temperature je stradalo i susjedno skladište tvrtke Proming u kojemu se prema neslužbenim podacima nalazilo oko 1000 kubnih metara drvene građe. Izgorjela je površina 80 sa 50 metara. Odnosno 4000 „kvadrata“ – precizan je bio Rajko Bogdan kojeg smo zatekli na mjestu požara, gdje je još uvijek izlazio dim. Inače se dim u utorak vidio u krugu 30-tak kilometara.

Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu

Korisnici skladišta, tvrtke Proming i Čakovečki mlinovi su odbili išta reći jer čekaju da započne očevid kako bi se utvrdili uzroci i visina štete. Očevid će najvjerojatnije započeti u četvrtak uz nazočnost Centra za vještačenje Ivan Vučetić iz Zagreba.

VIDEO Detalji požara u Čakovcu: Izgorjele barake, tri vatrogasca zatražila su liječničku pomoć
VIDEO Detalji požara u Čakovcu: Izgorjele barake, tri vatrogasca zatražila su liječničku pomoć

Osim goleme materijalne štete vatra je uništila i jedan dio povijesti glavnog grada Međimurja. Prema riječima prof. povijesti Ivane Puzak, skladište ne napravljeno 1891. godine za potrebe dioničkog društva Čakovečka skladišta, a financirano je novcem Čakovečke štedionice d.d.

Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu

Namjena je bila skladištenje poljoprivrednih proizvoda iz Međimurja, od kud su se otpremali željeznicom, koja je u susjedstvu, gdje se također uz samu prugu nalaze slična drvena skladišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"