Obavijesti

News

Komentari 39

Okončana drama u Istri: Požari kraj Poreča i Vodnjana ugašeni

Okončana drama u Istri: Požari kraj Poreča i Vodnjana ugašeni
119

Požari su i u ostalim dijelovima Hrvatske. Gori na rubnom dijelu Parka prirode Sjeverni Velebit, uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica i kod Švice

VIDEO

Sva četiri požara koja su izbila u Istri lokalizirana su, javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom kod Baderne, Galižane, Kringe i na pazinskom području u selu Pariži, između Žminja i Pazina. Na terenu su bile sve vatrogasne snage i četiri kanadera.

Najgore je bilo kod Baderne na porečkom području. Izgorjelo je oko 150 hektara trave, niskog raslinja i crnogorice. Požar su gasile zemaljske vatrogasne snage i zračne snage.

Kod Galižane i Fažane je izgorjelo 100 hektara trave, niskog raslinja i crnogorice. Požar je gasilo oko 60 vatrogasaca. Lokaliziran je i požar šume na području Pariži u blizini Sv. Petra. Opožareno je oko 5 hektara trave, niskog raslinja i crnogorice.

Zbog gustog dima i opasnosti od vatre koja se približila cesti, od 13.10 sati je bila zatvorena prometnica Baderna - Tinjan, kod skretanja za mjesto Banki. Zatvorena je bila i cesta od križanja za Galižanu do Vodnjana pa se vozi obilazno - Partizanskim putem preko Fažane do Vodnjana.

Kraj Sjevernog Velebita i dalje gori, na terenu 70 vatrogasaca 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je u subotu ujutro izvijestila kako još gori na području Kosinja, na rubnom dijelu Parka prirode Sjeverni Velebit. Požar otvorenog prostora koji je dojavljen 22. kolovoza i dalje gasi 70 vatrogasaca, dok su zračne snage napustile požarište. U gašenju sudjeluju DIP Zadar, Šibenik i Split, JVP Gospić, DVD-i Karlobag, Pazarište, Otočac, Brinje, Vrhovine, Sinac, Perušuć, djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit.

I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području naselja Švica. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na površini od oko 40 hektara. Požar su tijekom dana gasile zračne snage. Požar i dalje gase lokalne vatrogasne snage, oko 35 vatrogasaca.

Zemaljske snage još uvijek gase požar na području Svilaje, dok su kanaderi otišli. Opožarena je trava, nisko raslinje i mješovita šuma. I dalje je u tijeku  gašenje požara otvorenog prostora na području između Donje Perjasice i Kestenjka. Opožarena je trava i nisko raslinje. 

Još uvijek gori i na području Ličkih Jesenica, uz željezničku prugu. Požar gase lokalne vatrogasne snage, ukupno oko 25 vatrogasaca. Opožarena je površina od oko 5 hektara.

Požar na području Sadina blizu Kaštela je ugašen. Požarom je zahvaćena trava i  nisko raslinje. Ugašen je požar i na području Prugova. Izgorjelo je 4 hektara trave i niskog raslinja. Lokaliziran je i požar na području Dicmo - Stuble je lokaliziran. Opožareno je oko 40 hektara hrastova šume, smreke i trave. U tijeku je sanacija požarišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.