Obavijesti

News

Komentari 37

Izgorjela zgrada Olimpijskog centra, 90 radnika gubi posao

Izgorjela zgrada Olimpijskog centra, 90 radnika gubi posao
13

Iako prostor za smještaj nije oštećen posjetitelji su autobusima napustili centar. Glavna zgrada je potpuno uništena te ne mogu primati turiste. Nema ozlijeđenih

VIDEO

Vatrogasci su ugasili požar u Olimpijskom centru na Bjelolasici, a glavna zgrada u kojoj su bili restoran, kuhinja, kotlovnica i sportska dvorana je uništena. Urušio se i krov dvorane, a požar je gasilo oko 70 vatrogasaca iz Karlovca i Ogulina. 

Vatrogasci još saniraju požarište, a očevid će početi tek nakon što se raščisti zgrada. Iz policije kažu da o sigurnosti ovisi hoće li to biti u utorak ili srijedu. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili nešto iza dva sata.

- Gašenje je otežala iznimno niska temperatura. Bilo je minus 18 stupnjeva Celzijevih. Spriječili smo daljenje širenje požara pa nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi. Svi turisti su na sigurnom, a vidio sam da se neki od njih pakiraju i odlaze kućama. Nešto skijaške opreme turista, koja je bila u tom objektu, smo im uspjeli spasiti - rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foschio. 

- Bio je ovo težak zadatak. Krovište je bilo odmah zahvaćeno i mi smo zaokružili goruću zgradu ne dozvoljavajući da se proširi na obližnje zgrade. Radili smo na jako niskoj temperaturi. Armature su se smrzavale, a i voda u dodiru sa zemljom. Sami dolazak nam je otežavala neočišćena cesta - dodao je Foschio. Doznajemo da su u paviljonu kraj glavne zgrade bila djeca iz OŠ Glina. Njih nisu evakuirali jer su procijenili da nisu u opasnosti i da je bolje da su na toplom.

Direktor HOC Bjelolasica Maro Mišić izjavio nam je u kratkom razgovoru kako je zgrada potpuno uništena. Dodao je kako su posjetitelji među kojima i djeca iz Gline napustili centar jer bez te zgrade ne mogu primati turiste. Nada se obnovi objekta, koji je bio osiguran. Materijalna šteta je velika. Mišić je za rekao da je 90 ljudi zaposleno u središnjoj zgradi i da je realnost da su ta radna mjesta izgubljena.

- Zgrada je opremljena protupožarnim sustavom. Reakcija vatrogasaca je bila uredu. U samu zgradu i kotlovnicu je stalno ulagano - rekao je Mišić, ali nije znao odgovoriti koliko jer mu 'nije ni do čega'. 

- Sa zgradom mi je izgorilo i srce - dodao je. 

Na požarište je poslijepodne stigao i ministar Radovan Fuchs, koji je kao i direktor Mišić, rekao kako se nada da će naći neko rješenje za zaposlenike, kojima je sada ugrožena egzistencija. U ovom trenutku ne znaju što će točno učiniti s njima.

Gradonačelnik Ogulina, Nikola Magdić, za Večernji je rekao da je ovo veliki udarac za Bjelolasicu čije funkcioniranje je sada postalo upitno, kao i radna mjesta. Dodao je da su u tijeku bili razgovori s državom jer je HOC ušao u vladin program oporavka gospodarstva kao jedno od najvećih ulaganja u turizmu. 

Istražni sudac Ivan Perković rekao je kako će očevidom točno utvrditi kako je požar buknuo, ali sada se zna kako je požar počeo na cijevima gdje se kotlovnica spaja s dimnjakom. Materijalna šteta nije utvrđena, ali je očito velika. Ostalo je samo zgarište od zgrade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21