News

Komentari 8

Požar u apartmanu na Rabu: Zapalilo im se ulje, gasili ga vodom i izazvali eksploziju

Požar u apartmanu na Rabu: Zapalilo im se ulje, gasili ga  vodom i izazvali eksploziju

U toj eksploziji oštećeni su dijelovi dvaju apartmana, vanjska vrata, staklo na balkonskim vratima i drugo, a kuhinja je kompletno zacrnjena od dima

Policija je u ponedjeljak oko 13.50 sati zaprimila dojavu o požaru u apartmanu u obiteljskoj kući u Barbatu na Rabu, u vlasništvu 60-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Dolaskom policije na mjesto događaja zatečeni su djelatnici JVP Rab koji su požar ubrzo ugasili. U požaru su ozlijeđeni 47-godišnjak, kojemu je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka i gdje su mu utvrđene teže ozljede te 60-godišnjak koji je lakše ozlijeđen.

Obavljenim očevidom, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je do požara došlo zbog nepažljivog rukovanja dvoje hrvatskih državljana, starosti 24 i 47 godina, pri kuhanju na plinskom štednjaku. Uzrok požara je zapaljenje ulja u zdjeli na štednjaku, nakon čega je 47-godišnjak nesmotreno pokušao ugasiti vatru vodom, a da prethodno nije ugasio plin na štednjaku što je, osim požara, naknadno izazvalo i eksploziju. 

U toj eksploziji oštećeni su dijelovi dvaju apartmana (vanjska vrata, staklo na balkonskim vratima i dr., a kuhinja je kompletno zacrnjena od dima). Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a utvrđivanje svih relevantnih činjenica se nastavlja.

Najčitaniji članci