News

Komentari 9

Veliki požar baraka u Čakovcu izazvala su dva djeteta

Veliki požar baraka u Čakovcu izazvala su dva djeteta

Policija nije objavila dob djece koja su izazvala požar, a najavili su da će za oboje biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

Požar u kojem su 29. lipnja u Čakovcu izgorjeli drveni objekti te nagorjeli susjedni objekti nekoliko tvrtki izazvala su dva djeteta, priopćili su u srijedu iz Policijske uprave međimurske, ne navodeći starost djece.

U priopćenju se navodi da se dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dva djeteta s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

POGLEDAJTE VIDEO Požar u Čakovcu

Požar je izbio u utorak, 29. lipnja, oko 19,15 sati u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, na drvenim barakama u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva, u četvrtak, 1. lipnja, obavljen je očevid te je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno poduzeta ljudska radnja, u drvenoj građevini. Požar se bio proširio na drveni objekt i metalno skladište te susjedne objekte. Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta, a nagorjeli su susjedni objekti nekoliko tvrtki.

U požaru nije bilo ozlijeđenih građana, dok je troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca s pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Iz međimurske policije najavili su da će za dva djeteta biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

Najčitaniji članci