Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gorjeli su podrumi s arhivom: 'Mislim da je požar podmetnut'

Na pitanje jesu li izgorjeli podaci o pacijentima, ravnatelj Capak je odgovorio kako u privremenoj arhivi, koju je zahvatio požar, čuvaju računovodstvenu administraciju

Zagreb: Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda
Foto: Igor Soban/PIXSELL
47 komentara

Zasad još ne možemo reći kolika je šteta, rekao nam je doc. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sinoć su u zagrebačkoj Rockefellerovoj ulici gorjela dva međusobno odvojena dijela arhive tog zavoda, jedan na broju 2, a drugi na broju 7. Da je uzrok požara sumnjiv, smatra i ravnatelj.

Požar u centru Zagreba! Gorjeli podrumi s arhivskom građom, ravnatelj Krunoslav Capak: 'Vidjet ćemo što se može spasiti' Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on Monday, April 29, 2019

- Teško je vjerovati da je u isto vrijeme na dvije lokacije nastao požar. Zbog toga je ovdje i kriminalistička policija - kaže Capak.

Zagreb: Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

A osim policije i vatrogasaca, zgarište arhive posjetio je i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji nije davao izjave za medije.

- Ujutro sam odmah obavijestio ministarstvo o požaru i odradili smo sastanak s ministrom. Iz ministarstva su jako zabrinuti jer je HZJZ jedna od ključnih zdravstvenih ustanova - kazao je ravnatelj te ustanove. Otkrio je kako je s ministarstvom dogovorio da će Zavod, bez obzira na požar, nastaviti normalno funkcionirati.

Zagreb: Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na pitanje jesu li izgorjeli podaci o pacijentima, Capak je odgovorio kako u privremenoj arhivi, koju je zahvatio požar, čuvaju računovodstvenu  administraciju te dokumentaciju o korespondenciji Zavoda s drugim institucijama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je smješten u na broju 7 Rockefellerove, a na broju 2 je, među ostalim, Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Možda vas zanima i ovo:
Message