Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Požar u sirotištu: Umrlo je 13 djece, najmlađe imalo 3 godine

Vatrogascima je trebalo čak sat i pol vremena da dođu, a spasioci nisu imali osnovnu opremu. Primjerice, sa sobom nisu donijeli boce s kisikom. Navodno su neka tijela još u zgradi

Foto: Reuters/PIXSELL
8 komentara

Čak 13 djece je poginulo u požaru u sirotištu u Port-au-Princeu na Haitiju, javlja Time. Djeca su imala između tri i 18 godina, a mnogi vjeruju da ih se moglo spasiti. 

Rose-Marie Louis, njegovateljica u domu rekla je da je požar krenuo oko 21 sat u četvrtak te da je vatrogascima trebalo čak sat i pol vremena da dođu. No, čak i spasioci koji su došli u sirotište nisu imali svu opremu. Primjerice, nedostajale su im boce s kisikom. 

Foto: Reuters/PIXSELL

- Mogli smo ih spasiti, ali nismo imali dovoljno opreme - rekao je jedan od njih, Jean-Francois Robenty. On tvrdi kako je broj stradalih veći te da se još neka tijela nalaze u zgradi. 

Radi se o sirotištu kojeg je osnovala i vodi Crkva Biblijskog razumijevanja osnovana u Pennsylvaniji. Osim ovog, Crkva vodi još jedno sirotište, a APF je već izvještavao o lošim uvjetima u njima. U sirotištima ima oko 200 djece. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message