Obavijesti

News

Komentari 6

Požar u zaleđu Vodica gasila su dva kanadera i 30 vatrogasaca

Požar u zaleđu Vodica gasila su dva kanadera i 30 vatrogasaca
1

U požaru je izgorjelo je 50 hektara borove šuma, maslinika i niskog raslinja. Za promet je nekoliko sati bila zatvorena dionica stare Magistrale prema Vodicama

Za nešto više od pet sati koliko je požarište bilo aktivno izgorjelo je čak 50 hektara zemljišta.

Nošena jugozapadnim vjetrom vatrena fronta dužine 600 metara brzo se širila se prema Jadranskog magistrali, te je došla na svega pedeset metara od ove prometnice.

- Izgorjelo je 50 hektara borove šuma, maslinika i niskog raslinja. Svi gospodarski objekti su obranjeni, nema ozlijeđenih vatrogasaca. Za promet je nekoliko sati bila zatvorena dionica stare Magistrale prema Vodicama, koja je sada ponovno otvorena - kazao je za Ivica Begić, zapovjednik JVP-a grada Vodica, za Slobodnu Dalmaciju.

U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 11 vozila iz JVP-a Vodice, JVP-a Šibenik, DIP-a Šibenik te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac i Tisno.

- Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 31. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 42 požara (24 u Šibensko-kninskoj, po šest u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara, provedeno je i 45 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 360 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8200 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta - izvjestili su iz MORH-a.