Obavijesti

News

Komentari 0

Požari, oluje, i razorne kiše pogodile su australsku obalu

Požari, oluje, i razorne kiše pogodile su australsku obalu
1

Veliki požari gore u dijelovima države Western Australije u nedjelju, dok se ostali dijelovi Australije nose s posljedicama snažne tropske oluje, a istočna obala s mogućim poplavama zbog razornih kiša....

VIDEO

Nakon mjeseci razornih požara koji su uništili milijune hektara zemlje, Australija je proteklih tjedana pogođena lošim vremenskim uvjetima, koji naizmjence donose žestoke pljuskove, jake oluje, silovit vjetar te vruć i suh zrak.

Oko desetak požara gorjelo je u Western Australiji (WA) u nedjelju, a opasnost od velikih požara očekuje se u nekoliko okruga, prema državnom hidrometeorološkom zavodu.

A car drives through a flooded street in Byron Bay, New South Wales

U nekim područjima predviđa se dnevna temperatura do 42 Celzijeva stupnja.

Sjeverni dijelovi države u nedjelju bore se s posljedicama tropske oluje Damien koja je izazvala odrone zemlje u subotu popodne te jak vjetar do 200 kilometara na sat.

Zasad nije prijavljena šteta, a očekuje se da će tropska oluja slabiti dok se premješta u unutrašnjost, no vjetar će biti iznad 100 kilometara na sat.

"Premda je tropska oluja Damien znatno oslabila nakon što je jučer pomela Karrathu i Dampier, područja oko Tom Pricea i Paraburdooa  primila su znatnu količinu oborina i pogodili su ih olujni uvjeti", napisao je na Twitteru državni meteorološki zavod.

Na suprotnoj strani Australije, Sydneyu i državi New South Wales prijete moguće za život opasne poplave jer kiša pada već treći dan s nizom pljuskova koji nisu viđeni od 1998.

U nekim dijelovima zemlje količina kiše približila se godišnjem prosjeku, no to je dobro nakon što je prošla godina bila rekordno suha u toj zemlji , s 55 posto kiše ispod prosjeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke