Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Poželjna 'mlada': Mariu htjeli udati čim bi navršila 12 godina

Eleftherija Dimopoulou (40) i njezin muž Hristos Salis (39) navodno su plavokosu djevojčicu kupili za 7500 kuna. Za njezinu udaju planirali su uzeti veliki miraz

Reuters
Foto: Reuters
55 komentara

Romski par iz Grčke, kod kojeg je pronađena plavokosa djevojčica Maria, navodno je djevojčicu planirao udati kad bude imala 12 godina, piše Daily Mail.

Analiza DNK pokazala je kako Maria nije u rodu s Eleftherijom Dimopoulou (40) i njezinim mužem Hristosom Salisom (39). Oni su je planirali udati već s 12 godina jer je zbog  svojeg izgleda bila 'najpoželjnija' mlada u tamošnjoj romskoj zajednici. Za njezinu udaju planirali su uzeti velik miraz, tvrdi grčka policija. 

Sumnja se i da Maria još nije bila prodana zbog dogovora oko miraza. Bila je tretirana kao 'ulaganje' i prema njoj su se odnosili s pažnjom kako bi bila njegovana i zaštićena sve do tradicionalne romske punoljetnosti, što je obično 12 godina. Djevojčica je imala i svoju sobu u kući gdje je pronađena, u središnjoj Grčkoj. 

Policija raspolaže sa sve više dokaza da je par malenu iskorištavao za ples i prosjačenje, a zarađivali su i na dječjem doplatku koji su za nju dobivali. Susjedi kažu kako je par Mariu kupio za oko 7500 kuna

Policija istražuje navode da je Maria prokrijumčarena iz Bugarske u Grčku te paru jeftino prodana. Krijumčarska skupina je djevojčicu navodno namjeravala prodati za  22.000 eura. 

Djevojčica iz Irske ipak kći Roma

DNK test potvrdio je kako je 7-godišnja djevojčica iz romske obitelji u Irskoj ipak njihova kći te je vraćena obitelji. Roditelji su oduševljeni što im je kći opet kod kuće te su najavili kako će potražiti pravno savjetovanje  zbog postupaka koji su korišteni u slučaju. 

Plavokosa djevojčica plavih očiju odvedena je iz svojeg doma u Tallaghtu i stavljena u privremenu udomiteljsku obitelj nakon što se posumnjalo da nije dio romske obitelji koju su zbog slučaja podržale skupine za ljudska prava, piše BBC.   

>>> Pronašli još jednu plavokosu djevojčicu u romskom naselju

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message