News

Komentari 251

Poziv iz MUP-a stigao u 19.01: Znate sve, sad mi preuzimamo

Poziv iz MUP-a stigao u 19.01: Znate sve, sad mi preuzimamo

Iako još nije prisegnuo, Milanović je par minuta nakon izlaznih anketa dobio osiguranje. Sad je po zakonu štićena osoba. MUP je 2017. nabavio dva Mercedesa S klase koji mogu izdržati rešetanje iz strojnice

Gospodine Milanović, sve vam je poznato. Od sada vas mi preuzimamo, rekli su Milanoviću sugovornici iz MUP-a nekoliko minuta nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa po kojima postaje predsjednik.

VIDEO

Do 15. veljače mora izaći iz SDP-a

Bivši premijer već ima iskustvo štićene osobe prve kategorije pa mu prisutnost osiguranja u svakom trenutku oko njega neće biti novost.

Iako još nije dao prisegu i može birati hoće li do inauguracije imati osiguranje od nedjelje je pod zaštitom policije.

Iz policijskih krugova može se čuti procjena da je moguć veći broj ozbiljnih prijetnji prema Milanoviću nego u doba kada je bio premijer, što je-jasno-posljedica produbljenog ideološkog i svakog drugog razdora u hrvatskome društvu te jačanja netolerancije.

Dokaz tomu su i incidenti u samoj kampanji, a potom i onaj na biračkome mjestu, na sam dan izbora.

Mogao se odreći tog prava

Čim je ušao u drugi krug izbora za predsjednika Milanović je imao pravo na osiguranje štićenje osobe druge kategorije, no tog prava se mogao odreći pisanim putem.

Svečana inauguracija Zorana Milanovića na mjesto Predsjednika bit će 15. veljače. Do tada Milanović mora istupiti iz SDP-a. I Kolinda Grabar-Kitarović je prije nego je prisegla za predsjednicu istupila iz HDZ-a.

Čekaju ga blindirani Mercedesi S klase

Milanović je, podsjećamo, prije nekoliko godina bio na rubu izbacivanja iz stranke zbog neplaćanja članarine, ali ga je s 200 kuna ‘spasio’ Bračanin Arsen Bauk.

O tome tko će ga osiguravati odlučuje MUP koji može, ali i ne mora, uslišiti eventualne želje novog predsjednika o ljudima koji će ga štitili. Naše sigurnosne mjere prestaju s prelaskom granice.

Stoga hrvatske vlasti moraju obavijestiti zemlju u koju bi išao. MUP je prije nekoliko godina nabavio dva auta za premijera i predsjednicu koja zadovaljavaju najviše sigurnosne standarde.

Riječ je, pisao je Express, o blindiranim Mercedesima S klase, koji su u stanju izdržati rešetanje iz teške strojnice s 10 metara, zaštitu guma, nužni izlaz...

Najčitaniji članci