Obavijesti

News

Komentari 6

'Pozivamo HDZ-ovce da o Lex LNG-u glasuju prema savjesti'

'Pozivamo HDZ-ovce da o Lex LNG-u glasuju prema savjesti'
3

Naime, saborski zastupnici na glasanju u 13:30 trebali bi se izjasniti o spomenutom zakonu koji je u javnosti i struci izazvao brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice...

VIDEO

Lex LNG predstavlja najgrublje ozakonjenje kršenja Ustava, zakona i europske povelje o lokalnoj zajednici na štetu građana Omišlja, otoka Krka i Primorsko-goranske županije, poručili su zastupnici SDP-a na tiskovnoj konferenciji u Saboru, koja je simbolično počela pet minuta do 12.

Naime, saborski zastupnici na glasanju u 13:30 trebali bi se izjasniti o spomenutom zakonu koji je u javnosti i struci izazvao brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a na koji je SDP podnio 360 amandmana. Pozvali su HDZ-ove zastupnike , posebno trojicu iz Primorsko- goranske županije da o Lex LNG-u glasaju po savjesti. Naime, bez glasa navedene trojke zakon u Saboru ne bi dobio potrebnu većinu, jer vladajuća koalicija u parlamentu ima 77 ruku. 

- U srijedu smo bili svjedoci marša krajnje konzervativne desničarske skupine na demokraciju u Saboru, koja želi smanjiti prava manjina, a vladajuća većina prekršiti Ustav, ako izglasa ovaj skandalozan zakon - ustvrdio je Željko Jovanović (SDP). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz ve podnijetu tužbu Upravnom sudu, SDP-ovci najavljuju da će se lokalnim čelnicima, izglasa li se zakon, tražiti ocjenu ustavnosti lex LNG-a na Ustavnom sud, a žalit će se i Europskom sudu za ljudska prava, jer navode, ovim skandaloznim i neustavnim zakonom prekršit će se ljudska  prava lokalnog stanovništva. 

Saša Đujić (SDP) naveo je kako su protiv ovog zakona i lokalni HDZ i HNS, čije središnjice im nameću da glasaju protiv volje građana koje zastupaju. Podsjetio je da je udio Primorsko-goranske županije u turizmu 10 posto, a ponovno je pozvao ministra turizma da kaže što misli o tom projektu te hoće li on imati utjecaja na turizam. Podsjetimo, nositelj investicije LNG terminala je tvrtka LNG Hrvatska, koja bi projekt realizirala kroz dvije faze – izgradnju plutajućeg terminala u prvoj fazi te izgradnju kopnenog terminala za ukapljeni prirodni plin u drugoj fazi.

- Velikim brojem amandmana upozorili smo vladajuće što im se može desiti, ako u nekim drugim zakonima, posebno onima koji se tiču temeljnih ljudskih prava poput Zakona o pobačaju ili o pravima manjina krenu na umanjivanje stečenih prava. Ovo je naš žuti karton vladajućima da ovakve zakone i rješenja ne forsiraju po hitnom postupku - poručio je Arsen Bauk (SDP). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.