News

Komentari 196

Nagla smrt: Hrvatski vojnik je doživio infarkt ili moždani udar

Mario Pavišić (41) bio je otac dvoje djece, te se za godinu, dvije trebao umiroviti. Preminuo je iznenada u vojarni Rukla u Litvi. Naglo mu je pozlilo. Premijer je izrazio sućut obitelji

Pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta Mario Pavišić, koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi, priopćio je MORH.

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine. 

Pripadniku je pozlilo nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije pripadnik je preminuo.

Iz MORH-a su poručili da će više informacija biti poznato nakon provedene istrage.

Preminuo vjerojatno od infarkta ili moždanog udara

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ocu dvoje djece, kojem je nedostajalo svega godinu - dvije do mirovine.

- Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Sućut predsjednika Vlade i ministra Krstičevića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji pripadnika OS RH Maria Pavišića u povodu njegove smrti. U sućuti predsjednika Vlade stoji: 

"Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o preranoj smrti Vašeg supruga i oca, gospodina Maria Pavišića.   Znam da ne postoje riječi utjehe u ovim tužnim i teškim trenucima za Vašu obitelj, prijatelje,  poznanike i kolege.  Molim Vas primite izraze sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno."

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević napisao je:

"Poštovana ožalošćena obitelji, u ovom iznimno teškom trenutku želim Vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH, izraziti iskrenu i duboku sućut zbog preranog odlaska Vašeg supruga i oca".

Dodaje kako su "teški trenutci kada gubimo one koji su nam bili oslonac i uzor, ali oni ostaju zauvijek u našim molitvama i mislima".

"Poštovana obitelji, iako znam da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bih mogao ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas", stoji u sućuti ministra Krstičevića.

 

Najčitaniji članci