Obavijesti

News

Komentari 196

Nagla smrt: Hrvatski vojnik je doživio infarkt ili moždani udar

Mario Pavišić (41) bio je otac dvoje djece, te se za godinu, dvije trebao umiroviti. Preminuo je iznenada u vojarni Rukla u Litvi. Naglo mu je pozlilo. Premijer je izrazio sućut obitelji

VIDEO

Pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta Mario Pavišić, koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi, priopćio je MORH.

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine. 

Pripadniku je pozlilo nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije pripadnik je preminuo.

Iz MORH-a su poručili da će više informacija biti poznato nakon provedene istrage.

Preminuo vjerojatno od infarkta ili moždanog udara

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ocu dvoje djece, kojem je nedostajalo svega godinu - dvije do mirovine.

- Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Sućut predsjednika Vlade i ministra Krstičevića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji pripadnika OS RH Maria Pavišića u povodu njegove smrti. U sućuti predsjednika Vlade stoji: 

"Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o preranoj smrti Vašeg supruga i oca, gospodina Maria Pavišića.   Znam da ne postoje riječi utjehe u ovim tužnim i teškim trenucima za Vašu obitelj, prijatelje,  poznanike i kolege.  Molim Vas primite izraze sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno."

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević napisao je:

"Poštovana ožalošćena obitelji, u ovom iznimno teškom trenutku želim Vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH, izraziti iskrenu i duboku sućut zbog preranog odlaska Vašeg supruga i oca".

Dodaje kako su "teški trenutci kada gubimo one koji su nam bili oslonac i uzor, ali oni ostaju zauvijek u našim molitvama i mislima".

"Poštovana obitelji, iako znam da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bih mogao ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas", stoji u sućuti ministra Krstičevića.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.