News

Komentari 6

Poznati detalji monstruoznog ubojstva u Puli: Unuk i kći ubili su baku (91), mladić neubrojiv

Poznati detalji monstruoznog ubojstva u Puli: Unuk i kći ubili su baku (91), mladić neubrojiv

Majku i sina tereti se da su 25. lipnja u Zoranićevoj ulici u Puli ubili staricu (91) ujedno majku (baku) počinitelja. Mladić je staricu više puta ubo nožem te joj nanio niz reznih i ubodnih rana

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv majke (61) i sina (30) jer su počinili teško ubojstvo krajem lipnja prošle godine u Puli tako što su brutalno ubili 91-godišnjakinju, majku odnosno baku počinitelja.

Prema optužnici, mladić je kazneno djelo počinio u neubrojivom stanju te njemu na teret stavljaju počinjenje protupravnog djela zakonskih obilježja teškog ubojstva u trenutku kad nije mogao shvatiti značenje svog postupanja i(li) nije mogao vladati svojom voljom zbog duševne bolesti, prenosi Glas Istre.

Majku i njenog sina tereti se da su 25. lipnja zločin počinili u obiteljskom stanu u Zoranićevoj ulici koji je koristila 91-godišnja hrvatska državljanka, majka 61-godišnjakinje, odnosno baka 30-godišnjaka.

Mladić je staricu više puta ubo nožem te joj nanio niz reznih i ubodnih rana. Mladićevu majku, 61-godišnjakinju se tereti da je potom, u nakani da spriječi 30-godišnjaka od daljnjeg napada na 91-godišnjakinju, udarila sina staklenom bocom po glavi, te s obje ruke počela hvatati oštricu noža kako bi mu ga oduzela.

Umjesto da pozove hitnu medicinsku pomoć i time pokuša spasiti život starici, 61-godišnjakinja je, navodi tužiteljstvo, s kreveta uzela jastuk i pritiskala na lice starice, da ne bi mogla disati.

Starica je preminula uslijed sinergističkog djelovanja dobi, njenog posebnog stanja organizma (narušeno zdravlje), zadobivenih brojnih ozljeda te izloženosti stresnoj situaciji (strah za vlastiti život), istaknulo je državno odvjetništvo.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga državnog odvjetništva produljio istražni zatvor protiv oboje okrivljenih.

Najčitaniji članci