Obavijesti

News

Komentari 116

Milanović o Turudiću i Mamiću: Ne radi se o reduciranom izričaju, ovo je sada prijesna laž

Milanović o Turudiću i Mamiću: Ne radi se o  reduciranom izričaju, ovo je sada prijesna laž

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Sibinju je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom obilježavanja 89. obljetnice Sibinjskih žrtava,

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Sibinju je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Sve je to u sklopu obilježavanje 89. obljetnice Sibinjskih žrtava, Dana općine i Dana osnovne škole Sibinjskih žrtava.

Sjećanje je to na tragični događaj u Sibinju od 19. veljače 1935. godine, kada su mučki ubijeni nedužni hrvatski seljaci od protuhrvatski raspoloženog režima Kraljevine Jugoslavije. 

O akciji policije u Ministarstvu kulture

- Zadnjih dana smo se naslušali laganja, prag tolerancije nam je visok, ali što se laže zadnjih dana. Ministricu ne mogu optužiti za laž, policija je sad tamo po nalogu odvjetništva, ali čuli smo da to treba ukinuti - rekao je o slučaju izvida u Ministarstvu kulture.

Milanović o snimci gostovanja Turudića na TV sat nakon susreta sa Mamićem.

Milanović žestoko opleo po Plenkoviću: Što skriva kada je u DORH doveo Ivana Turudića?
Milanović žestoko opleo po Plenkoviću: Što skriva kada je u DORH doveo Ivana Turudića?

- Jedan propust ne uključuje drugi. To nije izgovor, to je bezobrazluk jer smo se zadnjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva. Sjećate se šatoraškog divljanja? Sad ćete vidjeti kad se digne oluja, kako prolaziš kad gaziš po dostojanstvu hrvatskih ljudi. Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dvije vijuge. Jučer su ga opet ulovili, izgleda da ga je Mamić dovezao na RTL, kako slatko. Ne radi se o reduciranom izričaju, ovo je prijesna, seljačka laž - dodao je.

'Zamislite Turudića s ovlastima europskih istražitelja? Morali bismo se svi počeli naoružavati'

- Sjetite se dostojanstva branitelja. Kad im u to dirneš, postanu ljuti. Što se tiče Etičke komisije, gdje je baraba naučio razgovarati o nečemu što se zove etika? Suci su protiv njega pokrenuli postupak za kršenje kodeksa, to je jedan krak potrebnog postupanja, radilo se o krivičnom djelu, to je za istragu. I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre. To je povoljnije za njega. Drznuli su se lažovi usporediti sa slučajem Dobronića koji imenovan njihovim glasovima. Sad bi HDZ-ovac rekao – što niste onda govorili? Zašto nisu glasali protiv? Jer se radilo o običnoj gluposti. Jer se radilo o običnoj gluposti… Ni oni to tad nisu rekli jer je Dobronić časna osoba s manjim ovlastima od ovog hajduka i razbojnika, on ne može proganjati. Zamislite Turudića s ovlastima europskih istražitelja? Morali bismo se svi počeli naoružavati - kaže Milanović.

Osvrnuo se i na najavljeni prosvjed oporbe u subotu.

Državnoodvjetničko vijeće slaže se sa oporbom i Milanovićem: Turudić je morao na provjeru
Državnoodvjetničko vijeće slaže se sa oporbom i Milanovićem: Turudić je morao na provjeru

- Sabor se valjda raspušta, to je isto sadističko manipuliranja ljudima. Pa reci kad su izbori - kaže.

Opet se vratio na Turudića

- On nije nikakav gospodin. Cinici. Sluđivanje. Cinično i bezobrazno. Netko cijelo vrijeme sluđuje javnost.  Ako te netko cijelo vrijeme sluđuje...ali formira se veliki šator, veći od Hasanaginog - kaže Milanović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu