Obavijesti

News

Komentari 81

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu

VIDEO

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu, direktoru građevinske tvrtke Titan Commerce pri dodjeli gradskih poslova.

PRATITE UŽIVO:

Gordana Pendelin, pročelnica za financije Petrinje, Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes komentirali su današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tema današnje konferencije trebala je biti puno ljepša, trebala je biti obnova najužeg centra grada, koji je zaštićen kao kulturna baština - rekla je gradonačelnica Komes dodavši kako su htjeli izvijestiti i o brojnim projektima koje su završili i započeli u posljednjih godinu dana. Sve to, kaže gradonačelnica, kako bi poslali poruku Petrinjcima da grad nije grad duhova i da ljudi nisu odustali od Petrinje. Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek trebala je također sudjelovati na konferenciji, ali će zbog uhićenja odgoditi ovu temu za nekoliko dana.

Većina susjeda zavukla se u svoje kuće i ne žele komentirati Dumbovicevo uhićenje. Nekolicina Petrinjaca rekla nam je da ih uhićenje nije iznenadilo, da se znalo po gradu što rade, ali nitko se nije usudio ništa poduzimati.

- Naravno da ne iznenađuje. Ja sam u prošlom mandatu bila gradska vijećnica i kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u gradskoj upravi na čelu s bivšim gradonačelnikom. Osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnik imao kao skupština gotovo svih trgovačkih društava. Napomenula bih da je povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak s trgovačkim društvom Privreda. Moram napomenuti da kao skupština nije bio samo u toj firmi u sukobu interesa, već i u drugim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikova sina - dodala je gradonačelnica Komes.

U tom poslovanju je bilo direktno dogovaranje poslova bez natječaja i poziva. Puno prije kampanje, dok sam bila gradska vijećnica, i sama sam prijavila kazneno bivšeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju koju mi je javno pred kamerama izjavio jer sam neprestano istraživala taj slučaj i propitkivala o radovima koje je radila tvrdila gradonačelnikova sina - dodala je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.