Obavijesti

News

Komentari 81

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu

VIDEO

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu, direktoru građevinske tvrtke Titan Commerce pri dodjeli gradskih poslova.

PRATITE UŽIVO:

Gordana Pendelin, pročelnica za financije Petrinje, Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes komentirali su današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića.

- Tema današnje konferencije trebala je biti puno ljepša, trebala je biti obnova najužeg centra grada, koji je zaštićen kao kulturna baština - rekla je gradonačelnica Komes dodavši kako su htjeli izvijestiti i o brojnim projektima koje su završili i započeli u posljednjih godinu dana. Sve to, kaže gradonačelnica, kako bi poslali poruku Petrinjcima da grad nije grad duhova i da ljudi nisu odustali od Petrinje. Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek trebala je također sudjelovati na konferenciji, ali će zbog uhićenja odgoditi ovu temu za nekoliko dana.

Većina susjeda zavukla se u svoje kuće i ne žele komentirati Dumbovicevo uhićenje. Nekolicina Petrinjaca rekla nam je da ih uhićenje nije iznenadilo, da se znalo po gradu što rade, ali nitko se nije usudio ništa poduzimati.

- Naravno da ne iznenađuje. Ja sam u prošlom mandatu bila gradska vijećnica i kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u gradskoj upravi na čelu s bivšim gradonačelnikom. Osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnik imao kao skupština gotovo svih trgovačkih društava. Napomenula bih da je povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak s trgovačkim društvom Privreda. Moram napomenuti da kao skupština nije bio samo u toj firmi u sukobu interesa, već i u drugim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikova sina - dodala je gradonačelnica Komes.

U tom poslovanju je bilo direktno dogovaranje poslova bez natječaja i poziva. Puno prije kampanje, dok sam bila gradska vijećnica, i sama sam prijavila kazneno bivšeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju koju mi je javno pred kamerama izjavio jer sam neprestano istraživala taj slučaj i propitkivala o radovima koje je radila tvrdila gradonačelnikova sina - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe