PRATITE UŽIVO Presica u Petrinji povodom Dumbovićeva uhićenja | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 81

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu

VIDEO

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu, direktoru građevinske tvrtke Titan Commerce pri dodjeli gradskih poslova.

PRATITE UŽIVO:

Gordana Pendelin, pročelnica za financije Petrinje, Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes komentirali su današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića.

- Tema današnje konferencije trebala je biti puno ljepša, trebala je biti obnova najužeg centra grada, koji je zaštićen kao kulturna baština - rekla je gradonačelnica Komes dodavši kako su htjeli izvijestiti i o brojnim projektima koje su završili i započeli u posljednjih godinu dana. Sve to, kaže gradonačelnica, kako bi poslali poruku Petrinjcima da grad nije grad duhova i da ljudi nisu odustali od Petrinje. Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek trebala je također sudjelovati na konferenciji, ali će zbog uhićenja odgoditi ovu temu za nekoliko dana.

Većina susjeda zavukla se u svoje kuće i ne žele komentirati Dumbovicevo uhićenje. Nekolicina Petrinjaca rekla nam je da ih uhićenje nije iznenadilo, da se znalo po gradu što rade, ali nitko se nije usudio ništa poduzimati.

- Naravno da ne iznenađuje. Ja sam u prošlom mandatu bila gradska vijećnica i kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u gradskoj upravi na čelu s bivšim gradonačelnikom. Osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnik imao kao skupština gotovo svih trgovačkih društava. Napomenula bih da je povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak s trgovačkim društvom Privreda. Moram napomenuti da kao skupština nije bio samo u toj firmi u sukobu interesa, već i u drugim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikova sina - dodala je gradonačelnica Komes.

U tom poslovanju je bilo direktno dogovaranje poslova bez natječaja i poziva. Puno prije kampanje, dok sam bila gradska vijećnica, i sama sam prijavila kazneno bivšeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju koju mi je javno pred kamerama izjavio jer sam neprestano istraživala taj slučaj i propitkivala o radovima koje je radila tvrdila gradonačelnikova sina - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.