Obavijesti

News

Komentari 45

Pravosudni policajac u kući ženi (49) gotovo odrubio glavu

Pravosudni policajac u kući ženi (49) gotovo odrubio glavu
1

U optužnici se navodi da je Josip Kojić 26. travnja 2015. na brutalan način ubio Snježanu Ernjak (49) iz Bjelovara. Mrtvu ženu našla je njezina majka

VIDEO

ŽDO iz Bjelovara podignulo je optužnicu protiv Josipa Kojića (36) iz Našica zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz koristoljublja. O optužnici u kojoj se navodi da je Kojić 26. travnja 2015. godine između 18 i 21 sat na brutalan način ubio Snježanu Ernjak (49) iz Bjelovara, početkom idućeg mjeseca će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Ukoliko optužnica ostane na snazi, a sud ga proglasi krivim, Kojiću prijeti najmanje 15 godina zatvora. ŽDO navodi da je ovaj nezaposleni pravosudni policajac Snježanu Ernjak ubio iz koristoljublja na vrlo brutalan način, gotovo joj odrubivši glavu.

Podsjetimo, Kojić je te nedjelje došao u stan Snježane Ernjak u Ulici Nikole Šopa, te nanio smrtonosne ozljede nepoznatim predmetom. Iz stana je otišao ponijevši od nesretne žene novčanik i više bankovnih kartica. Sjeo u njezin automobil i odvezao se s mjesta ubojstva. Sutradan, dok je Snježana beživotno ležala, on je „peglao“ njezinu karticu. 

Nakon što se Snježana u ponedjeljak u 14 sati, nije javila na posao u Dječjem vrtiću gdje je radila kao odgajateljica, nazvali su Snježanine roditelje koji žive u susjednoj ulici. Majka je otišla do njezinog stana i kroz balkonsko staklo ugledala mrtvu kćer.   

Policija je istog dana uhitila ubojicu, koji je svoju žrtvu pronašao na liječenju od ovisnosti o alkoholu. Odmah mu je određen istražni zatvor. Zbog psihičkih problema neko vrijeme je proveo  u zatvorskoj bolnici u zagrebačkoj Svetošimunskoj. 

Tijekom istrage branio se šutnjom. Navodno je na psihijatrijskom vještačenju utvrđeno kako je ubojica bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Isto tako se navodi da je ubojstvo učinio u afektu. Drugim riječima, za razliku od istrage na vještačenju je surađivao s liječnicima, kako bi izborio što povoljniji vještački nalaz. 

Prema riječima njegovog odvjetnika Zorislava Krivačića, kojeg mu je dodijelio sud, on je uložio žalbu na optužnicu jer je kontradiktorna s psihijatrijskim vještačenjem. 

- Ako je ubojstvo počinio u afektu, onda ne može stajati kvalifikacija ŽDO-a  da je ubio iz koristoljublja. Jedno bi trebalo isključiti drugo – kazao nam je Zorislav Krivačić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.