Obavijesti

News

Komentari 39

(Pre)bizarne sudbine: Možete li uopće vjerovati da su istinite?

(Pre)bizarne sudbine:  Možete li uopće vjerovati da su istinite?
3

Djevojka (19) se gotovo pretvorila u led i - preživjela bez posljedica; Dva brata poginula su na identičan način; Jednom muškarcu dijete je palo na glavu - dvaput...

VIDEO

Misteriozna priča koja se odvila davne 1980. u Minnesoti i danas zaokuplja pažnju mnogih. Tada 19-godišnja Jean Hilliard doživjela je prometnu nesreću na zaleđenoj cesti u blizini gradića Lengbya , dok se vraćala svojoj kući. Automobil joj je zapeo u jarku.

Budući da u blizini nije bilo kuća niti ikoga koga bi mogla pozvati u pomoć, u strahu da se ne smrzne odlučila je krenuti pješke (temperatura je bila oko ispod -20 °C). Uputila se prema kući svoga prijatelja koja je bila udaljena oko 3 km . Jean je stigla nadomak svog cilja, no onda se iscrpljena i pothlađena srušila u snijeg.

VIDEO

Smrznutu djevojku je oko 7 ujutro uočio prijateljev otac, ležala je u snijegu skoro šest sati . Tijelo joj je bilo potpuno ukočeno pa ju je polegao na stražnje sjedalo automobila i odvezao u bolnicu. Koža joj se toliko stvrdnula da joj liječnici nisu mogli dati injekciju , puls jedva da su mogli registrirati, a temperatura tijela bila je toliko niska da je ni toplomjer nije mogao očitati.

Zamotali su je u deke kako bi joj normalizirali temperaturu tijela i spojili na aparate jer nije mogla samostalno disati. Preostajalo je čekati da vide hoće li se oporaviti. Nakon nekoliko sati, počela je davati znakove života .

- Njezino tijelo bilo je smrznuto poput komada mesa koji držite u zamrzivaču. Ne mogu objasniti zašto je preživjela . Ovo je pravo čudo - kazao je doktor George Sather .

Doktori su rekli kako nikada nisu vidjeli ovakav slučaj. Oporavak je trajao 49 dana, a djevojka nije pretrpjela nikakve veće posljedice - nisu joj bile oštećene moždane funkcije niti je amputiran ijedan dio tijela.

Čuvar svoga brata

Vlasti u Kaliforniji ostale su iznenađene kada su 1993. otkrile da čovjek koji služi šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog obiteljskog nasilja zapravo nije osuđenik već da je to njegov brat blizanac . No kasnije se ispostavilo da to nije jedini put kada su braća zamijenila identitet .

Donald Anderson otkrio je da je čak tri puta išao u zatvor umjesto brata Ronalda .

Reuters

Brata je zamijenio i u Južnokorejskom ratu, gdje je bio član helikopterske posade.

- Učinio sam to jer mu je trebala pomoć, jer ga volim. Moj brat nikad nije bio na duže vrijeme u zatvoru, a ja jesam , mogu to podnijeti - objasnio je Donald sucu koji ga je pitao zašto je to učinio.

Jednojajčani blizanci imaju još devetero braće i sestara , a njihov otac otkrio je kako su Ronald  i Donald oduvijek bili jako povezani.

Sudac okruga Ventura oslobodio je Donalda, a osudio Ronalda na 14 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva supruge, obiteljskog nasilja i pljačke. Porota ga je proglasila krivim po svim točkama optužnice. U kasnijim intervjuima Donald je izrazio spremnost da odsluži kaznu umjesto brata.

Padajuća djeca

Čistač ulica Joseph Figlock obavljao je svoj posao kada je jednog dana 1937. na njega palo dijete s prozora na četvrtom katu obližnje zgrade. Iako su oboje ozlijeđeni, nije bilo težih posljedica. Dijete je preživjelo zahvaljujući Figlocku koji mu je ublažio pad.

Sljedeće godine, dogodila se identična nesreća . Dok je Joseph čistio jednu drugu ulicu, na njega je s prozora pao dvogodišnji David Thomas . Ni ovaj put nitko nije teže stradao.

Braća poginula na isti način

Kako je objavio The Royal Gazzette, ovaj neobični događaj dogodio se u srpnju 1975. godine. Erskine Ebbin i njegov brat Neville poginuli su na identičan način u godinu dana razmaka , a u obje nesreće sudjelovao je isti taksi, koji je vozio isti vozač.

Erskine je poginuo 18. srpnja 1975. na jednoj prometnici na Bermudskom otočju. Godinu dana ranije, točnije 30. srpnja 1974. , na istoj cesti poginuo je  Neville. Obojica su vozila isti moped, a sudarili su se s istim taksijem kojeg je navodno vozio Willard Manders . Da bude još bizarnije, taksist je navodno u obje nesreće prevozio istog putnika.

Tri sestre rodile isti dan

Tri sestre Karralee, Marrianne i Jennifer McBean iz američke savezne države Utah rodile su istog dana. Najstarija Karralee (28) rodila je 11. ožujka 1998. u bolnici American Fork u 7.18 sati sina Camerona Scotta. Dječak je bio njezino prvo dijete koje je dobila sa suprugom Samom Morganom.

Nakon nje je rodila 27-godišnja Marianne. Ona je u 15.25 sati rodila je sina Dallina. Sa sestrom Karralee dijelila je bolničku sobu. Otprije je imala kćer Rachel. Najmlađa Jennifer (24) rodila je u 20.58 sati u bolnici u Oremu kćer Seru McKell. Otprije je sa suprugom imala kćer Adrienne.

Inače, prema liječničkim prognozama, Karralee i Marrianne trebale su roditi 1. travnja, dok je Jennifer trebala roditi 15. ožujka. Šanse da se ovako nešto dogodi su iznimno rijetke , navodno 1:50 milijuna.

Sličan događaj dogodio se 1. rujna 2015. u Irskoj . Mairéad Fitzpatrick prva je rodila sina Thomasa Óga u 3.25 sati u utorak. Druga je rođena mala Sorcha, netom prije podne koju je rodila Joeline Godfrey. Devet i pol sati kasnije treća sestra, Bernie Ward, rodila je treće dijete, dječaka Phelima. Sve su bebe rođene u Mayo općoj bolnici u gradu Castlebar u Irskoj.

Četvrta sestra Christina Murray dočekala je malu Annalise tri dana kasnije, u petak 4. rujna u 18 sati. Termin poroda je bio 30.08., ali je Annalise odlučila malo zakasniti za bratićima i sestričnom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima