News

Komentari 15

Pred stečajem Bujica media, tvrtka Velimira Bujanca

Pred stečajem Bujica media, tvrtka Velimira Bujanca

Bujica media j.d.o.o za produkciju i usluge tvrtka je osnovana u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište joj je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama

Trgovački sud u Zagrebu je u predloženom stečajnom postupku nad Bujica media j.d.o.o, tvrtkom urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, za 12. siječnja 2022. zakazao ročište za očitovanje o stečaju te tvrtke s nešto više od 180.000 kuna utvrđenog duga.

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći kako je krajem rujna Bujica media j.d.o.o imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 184.460 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada naređuje se i Velimiru Bujancu kao ovlaštenom zastupniku Bujica medije da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrtke – popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja, može odrediti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna.

Bujica media j.d.o.o za produkciju i usluge tvrtka je osnovana u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište joj je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Prema objavljenom računu dobiti gubitka za poduzetnike za prošlu godinu, Bujica media j.d.o.o. je imala 468.793 kune ukupnih prihoda te 398.404 kuna rashoda. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 64.592 kune.

Najčitaniji članci