Obavijesti

News

Komentari 792

Predavanje Željke Markić u EP slušalo samo dvoje zastupnika

Predavanje Željke Markić u EP slušalo samo dvoje zastupnika
1

Čelnica udruge 'U ime obitelji' u Bruxelles je došla na poziv Davora Stiera i slovačke demokršćanke Anne Zaborske. Prisustvovali su i zastupnici HDZ-a s asistentima

VIDEO

Predstavnica Udruge 'U ime obitelji' Željka Markić u Europskom parlamentu održala je predavanje, no interes je bio gotovo nikakav. Markić je govorila u jednoj od manjih prostorija u EP, a na predavanje je stiglo tek dvoje europskih zastupnika, Slovenka i Rumunj. Ostatak publike bili su hrvatski europarlamentarci iz redova HDZ-a. S asistentima ih je bilo 15-ak.

Željku Markić u Bruxelles su pozvali Davor Stier i Anna Zaborska, slovačka demokršćanka. Nije ju došao poslušati gotovo nitko od zastupnika pučanskih, demokršćanskih i konzervativnih stranaka, čijih zastupnika u EP ima oko 300. 

U obraćanju je rekla kako Milanovićeva Vlada namjerava dozvoliti homoseksualne brakove i posvajanja djece te istaknula kako je ona žrtva antidemokratskih postupaka izvršne vlasti. 

Spremić usporedio Markić s nacističkim zločincem

Na neistinitost nekih tvrdnji Željku Markić je upozorio Nikša Spremić, asistent SDP-ovog europarlamentarca Olega Valjala, koji je istaknuo kako su potpisi prikupljeni u rekordnom roku samo zahvaljujući potpori katoličke Crkve te kako se ljude nije informiralo već su im rekli da trebaju potpisati kako bi zaštitili obitelj. Također je istaknuo da Vlada nije namjeravala legalizirati homoseksualne brakove niti im omogućiti posvajanje djece. Kasnije ju je usporedio s nacističkim zločincem Adolfom Eichmannom te izjavio kako, na svu sreću, ona nema toliku moć kao svojedobno Eichmann.

- On je s istom banalnošću govorio o stvarima koje su tako nepravedne, beščasne, tako odvratne i tako neprihvatljive s civilizacijskog gledišta. Sramite se! Sramite se svojih djela. Ako mislite da će vam Isus Krist jednog dana čestitati za ovo što trenutno radite, pazite jer se grdno varate - rekao je Spremić, koji se predstavio kao "katolik i homoseksualac, Hrvat i socijaldemokrat". Upozorio je kako je s pravne strane referendum besmislen i upozorio kako bi Ustav trebao štititi sve manjine u društvu.

- Izaći ću na referendum 1. prosinca i otići ću kući tužan jer meni i mnogima drugima oduzimate mogućnost da živimo slobodu izbora, da donosimo odluke prema svojoj savjesti. Nadam se da u idućih godinu ili dvije nećete doći na ideju da mi oduzmete pravo da mislim ili moje pravo da glasam kao građanin Republike Hrvatske - zaključio je Spremić.

Stier osudio usporedbu Željke Markić s Eichmanom

Ubrzo se oglasio i HDZ-ov Davor Stier koji je oštro osudio napad SDP-ovca Nikše Spremića koji je Željku Markić usporedio s nacistom Adolfom Eichmannom. Priopćenje donosimo u cjelosti. 

"Najoštrije osuđujem napad SDP-ovca Nikše Spremića, parlamentarnog asistenta zastupnika Olega Valjala, koji je danas na sjednici Međustranačke skupine za obitelj usporedio Željku Markić s nacistom Adolfom Eichmannom.

Zbog takvog degutantnog govora mržnje je predsjednica Međustranačke skupine Anna Zaborska Spremiću oduzela riječ, a zastupnik Miroslav Mikolašik izrazio zaprepaštenje s razinom netolerancije SDP-ovog parlamentarnog asistenta.

Usporediti Željku Markić s nacistima je nedopustiv potez i očekujem da će se g. Spremić trenutno ispričati, te da će se kolega Valjalo kao i SDP distancirati od takvog govora mržnje."

Spremić: Govorio sam u svoje ime i neću se ispričati

Nikša Spremić za Večernji list izjavio je da ostaje pri svojim riječima i kako se nema namjeru ispričati. Naglašava da je na tom sastanku govorio u osobno ime, a ne kao asistent SDP-ova europarlamentarca i ne uime stranke. 

– Moje riječi nisu uvreda, one su analiza jednog čovjeka koji je, na kraju krajeva, studirao povijest. Smatram da bi Željka Markić, kad bi nam se vratila 1941. godina, postala jedna od tih ljudi koji bi provodili "banalnost zla" – rekao je Spremić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 792
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH