News

Komentari 191

Zbog sporne izjave: Domazet Lošo 'leti' iz Kolindinog Vijeća

Zbog sporne izjave: Domazet Lošo 'leti' iz Kolindinog Vijeća

Njegove su posljednje izjave potpuno su neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama koje zahtijeva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata, kaže predsjednica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras će umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu razriješiti članstva njezina Vijeća za domovinsku sigurnost zbog izjave kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani". 

- Čim sletim večeras potpisat ću razrješenje Domazeta Loše - kazala je predsjednica novinarima na Malti, gdje boravi na sastanku sastanku tzv. skupine Arrailos koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti. 

- Poštujem njegov ratni put, no njegove su posljednje izjave potpuno su neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama koje zahtijeva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata - rekla je Grabar-Kitarović

Komentirajući odnose sa Slovenijom, umirovljeni admiral kazao je "da je u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske. Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može se odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više".

Dodao je i kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani"

Njegova izjava izazvala je zgražanje u javnosti, a osudili su je i neki političari, među kojima su bili Bojan Glavašević (SDP) i Ivan Ćelić (HDZ).

Najčitaniji članci