Obavijesti

News

Komentari 99

Predsjednica gubi podršku, ali je još najpopularnija političarka

Predsjednica gubi podršku, ali je još najpopularnija političarka
8

Na drugom je mjestu popularnosti je Ivan Vilibor Sinčić, šef Živog zida, o kojemu pozitivan dojam ima 46 posto birača. Slijedi ga Božo Petrov iz Mosta i premijer Andrej Plenković

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je izgubila u srazu s Vladom, sudeći prema raspoloženju građana. Njezin rad trenutačno podupire 46 posto birača, ne podupire ju njih 45 posto, a ne zna njih 9 posto, pokazuje istraživanje Crobarometar koje  je za Dnevnik Nove TV odradila agencija Ipsos.

Predsjednica je u posljednjih pet mjeseci izgubila točno 10 posto potpore. Kod HDZ-a ne jer ondje i dalje uživa potporu od 80 posto. Što se tiče ostalih stranaka, njezin rad podupire 25 posto SDP-ovih birača, 53 posto birača Mosta i 40 posto birača Živog zida.

Ivo Josipović je u istom razdoblju svojeg mandata imao 71 posto građana koji su odobravali njegov rad. Kada je popularnost u pitanju, 81 posto građana imalo je o njemu 2013. pozitivan dojam.

Ipak je i dalje najpopularnija političarka 

Predsjednica je i dalje najpopularnija pa o njoj pozitivan dojam ima 59 posto birača, a negativan dojam 33 posto. No i tu joj se topi potpora. 

Na drugom je mjestu popularnosti je Ivan Vilibor Sinčić, šef  Živog zida o kojemu pozitivan dojam ima 46 posto birača, negativan njih 39 posto, ali i on već peti mjesec gubi popularnost. Božo Petrov i dalje dijeli građane. Tako o njemu 44 posto ispitanih ima pozitivan dojam, a negativan njih 42 posto. Andrej Plenković trenutačno može računati da o njemu pozitivan dojam ima 35 posto, a negativan njih 54 posto. To je njegov najlošiji rejting. Davor Bernardić, isto tako, nije popularan, kao ni premijer. O njemu negativan dojam ima 54 posto građana, a pozitivan 25 posto. Njemu je ovo drugi najlošiji rezultat koji ima kod građana.

HDZ-ovci biraju Kolindu, SDP-ovci Anku Mrak Taritaš

Kod HDZ-ovih birača nema promjene i ondje je i dalje Kolinda Grabar-Kitarović najpopularnija, s potporom od 88 posto, odmah iz nje Andrej Plenković, s potporom od 87 posto, a na kraju postojani Milan Bandić, koji je za 64 posto HDZ-ovih birača prvi izbor.
SDP-ovi birači, ako ih se pita, odabrali bi Anku Mrak Taritaš, s potporom od 75 posto. Potom je tu Davor Bernardić, s potporom od 55 posto, a na kraju Ivan Vilibor Sinčić, kojeg 49 posto birača SDP-a smatra pozitivnim. Biračima Živog zida nema pitanja i lider im je Ivan Vilibor Sinčić, s potporom od 81 posto, potom Kolinda Grabar-Kitarović, s potporom od 55 posto, a na trećem mjestu, s istom potporom od 47 posto, su Bandić i Petrov. Božo Petrov je lider kod birača Mosta. O njemu pozitivan dojam ima 88 posto birača, zatim je tu Kolinda Grabar-Kitarović, s potporom od 74 posto, a na kraju Ivan Vilibor Sinčić, s potporom od 53 posto birača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa