Obavijesti

News

Komentari 125

Predsjednica: Nije problem ako premijer nije mene doživio...

Predsjednica: Nije problem ako premijer nije mene doživio...
1

Objašnjava da je problem ako nije doživio upozorenja i izvješća Europske komisije i drugih institucija koja upućuju na trendove o kojima je govorila i na koje je upozoravala

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravi u Karlovcu, gdje se u petak sastao Stožer civilne zaštite Karlovačke županije zbog pripreme za obranu od poplava nakon čega je odgovarala na pitanja novinara.

Komentirala je izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da "nije nešto pretjerano doživio kritike predsjednice" koje je uputila zbog izvješća Europske komisije, javlja N1.

"Moja je dužnost upozoravati na društvene i gospodarske trendove. Nije problem ako netko nije mene doživio, problem je ako nije doživio upozorenja i izvješća Europske komisije i drugih institucija koja upućuju na trendove o kojima sam ja govorila i upozoravala i upozoravam. Treba se uhvatiti u koštac s problemima, donositi odluke i provoditi reforme", poručila je predsjednica.

Vlada će ratificirati Konvenciju po uzoru na model u Poljskoj?
Vlada će ratificirati Konvenciju po uzoru na model u Poljskoj?

Komentirala je i postavljanje box barijera u Karlovcu.

"Pozdravljam sastanak kriznog stožera i paradigmu sa sanacije poplava na sustav prevencije. Nadam se da neće biti potrebe za ovim sustavom zaštite i da neće doći do podizanja razine vode, ali moramo biti pripremljeni za nadolazeću sezonu. Dolazi proljeće, počinju kiše i drago mi je da se to shvaća na terenu i da sve službe dobro surađuju kako bi se zaštitila imovina i životi ljudi", rekla je predsjednica.

Upitana za niske iznose odšteta ljudima čija je imovina uništena poplavom, predsjednica je kazala da je odšteta općenito problem.

"Bolje je uložiti u prevenciju da se to ne događa, a ne u odštetu. Tu postoje uvijek problemi i zbog ograničenosti materijalnih sredstava. Idemo se baviti prevencijom, izgraditi nasipe, ulagati u trajnu zaštitu, a ne odštetom", kazala je predsjednica.

"Ono čega se prisjećam jest ogorčenje ljudi nakon poplava i umor koji su osjećali nakon poplava. Sad se poduzimaju prave mjere zaštite, ali trajno rješenje je izgradnja barijera i nasipa. Nadam se da će i grad i županija u suradnji s Hrvatskom raditi kako bi se trajno osigurala imovina na području Karlovačke županije, ali i drugdje", rekla je predsjednica.

Nije željela komentirati prosvjede u Rijeci, protiv izgradnje LNG terminala na otoku Krku.

"Danas smo ovdje oko zaštite Karlovca i karlovačkog područja, ne bih komentirala prosvjede za LNG terminal. Držim ga strateškim terminalom bitnim i za gospodarsku i političku stabilnost Hrvatske", rekla je predsjednica.

Komentirala je i status hrvatskih branitelja

."Moje je mišljenje da smo nakon rata trebali imati aktivniju politiku prema braniteljima, ne umirovljenje nego da ih se više uključivalo u poduzetništvo, da se koristi njihovo ratno iskustvo, sposobnost donošenja odluka u kriznim situacijama. Mislim da bismo i kao društvo i kao država više profitirali od toga", rekla je Grabar Kitarović u Karlovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu