Obavijesti

News

Komentari 8

Predsjednik Radničkog vijeća INA-e Sekulić dao je ostavku

Predsjednik Radničkog vijeća INA-e Sekulić dao je ostavku
1

Smatram da u Ini nema prave sindikalne borbe, nego nam sindikati služe isključivo za kolektivno pregovaranje, a to ne smije biti jedina uloga sindikata, kaže Sekulić

VIDEO

Predsjednik Radničkog vijeća INA-e Predrag Sekulić dao je ostavku. Medijima je poslao priopćenje koje donosimo u cijelosti.

"Danas sam podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Radničkog vijeća INA d.d. Obrazloženje je u pismu u privitku koje sam poslao članovima RV INA, d.d. i poslodavcu.

Smatram da danas u Ini nema prave sindikalne borbe, nego nam sindikati služe isključivo za kolektivno pregovaranje, a to ne smije biti jedina uloga sindikata. Radničko vijeće u ovakvim zakonskim okvirima, nema gotovo nikakvu snagu. Sramotno je to što se događa sa našom Inom već godinama, a mi to šutke promatramo. Nedemokratičnost sindikata, te gotovo autokratsko vođenje sindikalnih vođa, onemogućuje da se čuje glas radnika. Uglavnom se sve svodi na mišljenje čelnika, mada kroz različita tijela sindikata, to ne izgleda tako (ili se bar tako želi prikazati).

Najnoviji događaji oko maloprodaje, loš sporazum, te uvredljivi ponuđeni ugovori, vode Inu u potpuni krah. Morali smo i mogli vjerujem bolje od ovoga. U budućnosti će se isti model primijeniti i na druge dijelove Ine, rafinerije u Sisku i u Rijeci i završiti će neprijateljskim preuzimanje Ine u korist Mola. Svakodnevna otpuštanja, organizacijske promjene sa gotovo jedinom svrhom proglašavanja viška radnika, gubljenje tržišta, smanjenje proizvodnje, te prerade, (najnoviji primjer; novih 90 otkaza u rafineriji Rijeka), a sve zbog lakomosti pojedinih menađerskih struktura, a isto tako i šutnje nas sindikalista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O svim događanjima u Ini su obaviješteni i svi državni organi, te političke stranke i saborski zastupnici. Kako vidimo, od nikoga, osim deklarativne podrške, nit glasa. Osobno kao čovjek ne mogu to šutke promatrati, a posebice stavljati svoj potpis na dokumente koji svakodnevno stižu na adresu RV.

Radnicima maloprodaje želim poručiti kako ih ne savjetujem u vezi potpisivanja novo ponuđenih ugovora, ali svakako savjetujem da se obrate pravnicima i provjere ispravnost ponuđenih raskida ugovora sa Inom i novo ponuđenih ugovora".

Nastaviti ću svoj rad u sindikatu, do kada budem mislio da se može bolje. Ako ustanovim da sindikalna borba nema svrhe u ovoj kompaniji, povući ću se na svoje radno mjesto.

Još jednom naglašavam kako svuda ima dobrih ljudi, pa tako i u sindikatima. Mi radnici moramo biti složni i izvršiti pritisak, jer u pitanju su naše sudbine i sudbine naših obitelji".  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina