Obavijesti

News

Komentari 13

Drugi čovjek Sberbanka odlazi iz kompanije, razlog se ne zna

Drugi čovjek Sberbanka odlazi iz kompanije, razlog se ne zna
1

Maksim Poletaev je 5. lipnja u Zagrebu, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, kazao da je sastanak s premijerom tražio kako bi razgovarao o poziciji Sberbanka u pregovorima o nagodbi za Agrokor.

VIDEO

Prvi potpredsjednik uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta kompaniju, a vijest o njegovu odlasku mogla bi biti objavljena tijekom ovoga tjedna, objavio je Reuters pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Maksim Poletaev (47) u Sberbanku je od 1995. godine, a za potpredsjednika uprave imenovan je sredinom 2013. godine. Bio je zadužen za niz područja, uz fokus na investicije i korporativno bankarstvo. Prije toga rukovodio je moskovskim uredom Sberbanka, a još ranije bajkalskim.

Razlog odlaska nije naveden, a Sberbanov glasnogovornik odbio je komentirati slučaj.

Dok se Agrokor raspadao, Ivica Todorić slao milijune u Dubai
Dok se Agrokor raspadao, Ivica Todorić slao milijune u Dubai

Reuters napominje da je Poletaev bio ključni izvršni direktor Sberbanka u razgovorima o procesu restrukturiranja duga Agrokora te da bi ugovor o restrukturiranju Agrokorova duga trebao biti sklopljen do kraja mjeseca. Sberbank je, podsjeća Reuters, najveći pojedinačni Agrokorov vjerovnik.

Ruska agencija Interfax, prenoseći Reutersovu vijest, navodi da je Poletaev "nadgledao cijelu poslovnu liniju u Sberbanku specijaliziranu za korporativne klijente" te da je "osobito radio s hrvatskom tvrtkom Agrokor". Interfax podsjeća i da je Poletaev prošli tjedan boravio u Hrvatskoj "gdje se raspravljalo o daljnjem rješavanju situacije" s Agrokorom.

Poletaev je 5. lipnja u Zagrebu, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, kazao da je sastanak s premijerom tražio kako bi razgovarao o poziciji Sberbanka u pregovorima o nagodbi za Agrokor.

"Jako smo blizu postizanja kompromisa oko nagodbe, razgovori su bili vrlo produktivni i razumjeli smo jedni druge", rekao je tada Poletaev u izjavi novinarima.

Na pitanje koji su to kompromisi, Poletaev je rekao kako će o tome nakon postizanja nagodbe. Kazao je i da se situacija dramatično promijenila i "mi smo sretni sada jer naši razgovori postaju sve konstruktivniji i nadamo se da ćemo postići nagodbu što prije".

Na pitanje kako vidi budućnost Agrokora i hoće li Sberbank zadržati svoj udjel, Poletaev je kazao kako će dugoročno zadržati svoj udjel.  Na pitanje koliki bi udio mogao imati Sberbank u Agrokoru, Poletaev je rekao da je "to ovisi o nagodbi, pitanje je kompromisa i valuacije".

Par dana iza toga predsjednik uprave te najveće ruske banke Herman Gref je izjavio da će Sberbank dobiti 40 posto udjela u Agrokoru nakon konverzije svog duga u udjel, a kazao je i da je banka uključena u listu kreditora koncerna s potraživanjima vrijednim 650 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik