Obavijesti

News

Komentari 54

Preferencije birača u Sabor su 'progurale' tek pet kandidata

Preferencije birača u Sabor su 'progurale'  tek pet kandidata
5

U Hrvatski sabor su s nižih pozicija na listama zahvaljujući preferencijalnom glasovanju uspjeli 'upasti' Anka Mrak Taritaš, Božo Petrov i još tek trojica

VIDEO

Prvi parlamentarni izbori u kojima su građani mogli preferencijalno glasovati za rezultat su imali tek petero zastupnika koji su se zahvaljujući naklonosti birača 'progurali' na listama i tako dobili mjesto u Saboru. 

U II. izbornoj jedinici to je HNS-ova Anka Mrak Taritaš koja je bila 8. na listi. Zahvaljujući glasovima birača donedavna ministrica graditeljstva 'izgurala' je petog na listi Željka Šempera. Dobila je 10,84 posto glasova. 

U III. izbornoj jedinici Predrag Štromar na listi koalicije Hrvatska raste zauzimao je 14. poziciju. Birači su mu dali 16,53 posto glasova čime je na listi došao na 8.  mjesto i zamijenio Snježanu Španjol. 

Dražen Barišić, zastupnik Domoljubne koalicije, za zahvaljujući 11,08 posto glasova probio se sa osmog na četvrto mjesto na listi u VI. izbornoj jedinici te mjesto u Saboru 'uzeo' Stjepanu Kožiću. 

Ivan Kirin, također iz Domoljubne koalicije, u VIII. izbornoj jedinici bio je na sedmom mjestu liste. Dobio je 11,78 posto glasova te se 'popeo' na treće mjesto umjesto Lucijana Vukelića. 

I najtraženiji čovjek nakon izbora, Božo Petrov, mjesto u Saboru dobio je zahvaljujući preferencijalnim glasovima. U X. izbornoj jedinici bio je posljednji na listi Mosta nezavisnih lista. 'Pokupio' je 59,68 posto glasova birača te 'izgurao' trećeg na listi Maru Kristića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.