Obavijesti

Promo sadržaj

Prehrambene odluke kojih se možete držati

Prehrambene odluke kojih se možete držati
2

Svi donosimo novogodišnje odluke: više ćemo vježbati, više ćemo čitati, upisat ćemo se na tečaj stranih jezika, nećemo dopustiti da nam se nagomila hrpa neispeglanog rublja, štedjet ćemo svaki mjesec… I svi se ipak ne držimo tih odluka

Mi vam donosimo neke prehrambene odluke kojih se možete držati cijelu godinu. Jednostavne su i izvedive, a uz njih ćete se hraniti zdravije i biti zdraviji. Uz to, sve je na dohvat ruke, odnosno prsta, jer naša najdraža kuharica Pauza.hr osim web verzije od sada ima i aplikaciju! 


Jedite više:

1. Jedite više ribe, ne samo petkom. Odlučite se za ribu još jedan dan u tjednu, barem je na Pauzi uvijek možete naručiti.

2. Pijte više vode. Odlučite se za vodu iz pipe, srećom živimo u zemlji u kojoj je svima dostupna pitka voda te ćete tako i uštedjeti. Tekućinu možete unositi i juhama i varivima. Nije ih teško pripremiti, a uvijek ih ima na Pauzi u gablecima 😊 

3. Jedite više povrća. Na primjer, uz meso kao glavno jelo naručite povrće s roštilja. Ukusno je, sočno i miriše po dimu. I ne, pomfrit se ne računa kao povrće 😊



Jedite manje:

4. Jedite manje grickalica, slanih ili slatkih. Umjesto keksa grickajte bademe, lješnjake ili mrkvu. Ili nakon obroka operite zube – željet ćete zadržati osjećaj svježine u ustima i imat ćete manju potrebu za grickanjem. Često grickamo i zato što nam je dosadno, zato ruke zaposlite po mogućnosti nezašećerenom šalicom čaja ili već spomenutom čašom vode.

5. Jedite manje šećera. Većinu šećera unesemo, a da to ni ne primijetimo, na primjer kroz vodu s okusom ili voćni jogurt. Zato običnom jogurtu dodajte malo meda, a običnoj vodi krišku limuna - bit će jednako ukusni.

6. Bacajte manje hrane. Kupujte onoliko koliko vam treba, a ostatke uvijek iskoristite. Na primjer, ostatke pečenog mesa možete iskoristiti na pizzi ili u salati.

Jedna od novogodišnjih odluka može biti i manje kuhanja, a više uživanja pa tako Pauza.hr nudi sve ove zdrave opcije, ali i pokoju pizzu ili kebab za cheat day 😊 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura