News

Komentari 21

Preimenovano nekoliko ulica u Beogradu: Nema više Lošinjske, Kornatske, Ljudevita Posavskog

Preimenovano nekoliko ulica u Beogradu: Nema više Lošinjske, Kornatske, Ljudevita Posavskog

Skupština grada Beograda odlučivala je u utorak o imenima ulica. Jedna je ulica tako dobila ime po veleposlaniku SAD-a Georgeu Kennanu, a izmjena su imena Lošinjske, Kornatske, Šibeničke...

Zastupnici u Skupštini grada Beograda usvojili su odluku da jedna od ulica u općini Rakovine dobije naziv po veleposlaniku SAD-a Georgeu Kennanu, a zastupnici su usvojili i nekoliko odluka o preimenovanju ulica. 

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je kako je Kennan bio veleposlanik u Beogradu od 1961. do 1963. te da je tada ostvaren znatan doprinos u razvoju srpsko-američkih odnosa, prenosi Beoinfo. 

'Cijenimo ovu gestu' 

Beograd će se, napomenuo je Vesić, odužiti i američkom liječniku Edwardu Ryanu koji je tijekom Prvog svjetskog rata predvodio američku misiji Crvenog križa u Srbiji. Zamjenik veleposlanika SAD-a John Ginkel zahvalio je građanima na časti da jedna od ulica dobije ime utjecajnog diplomata Kennana. 

- Cijenimo ovu velikodušnu gestu kojom obilježavate sjećanje na Amerikanca koji je razumio važnost snažnog partnerstva između Beograda i Washingtona - rekao je. 

Nema više Riječke, Lošinjske... 

Zastupnici su usvojili i nekoliko odluka o imenovanju ulica. Riječka ulica u općini Vračar preimenovana je u Ulicu kneginje Julije, a Ulica vojvode Hrvoja u Ulicu kneza Stracimira. 

Na teritoriju općine Palilula izmijenjeno je ime Kornatske ulice u Ulicu Henryja Jamesa, a Lošinjska ulica na Zvezdari u Ulica Vladana Desnice. Šibenička je preimenovana u Ulicu Ivana Fregla. 

Ulica Ljudevita Posavskog na teritoriju Voždovca preimenovana je u Ulicu bojnika Aleksandra Mišića, sina čuvenog vojvode Živojina Mišića.

Najčitaniji članci