News

Komentari 1

U Beogradu koncert solidarnosti za pomoć razrušenoj Banovini

U Beogradu koncert solidarnosti za pomoć razrušenoj Banovini

Na koncertu će nastupiti Zoran Predin, Ida Prester, Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja, a cilj nam je da pravimo mostove prijateljstva

Beogradska udruga građana Društvo za održivu budućnost Koraci organizira u nedjelju humanitarni koncert za pomoć postradalima na području Banije pogođene potresom u prosincu 2020., a najavljen je nastup glazbenika s prostora bivše Jugoslavije koji su podržali regionalnu inicijativu te udruge.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nadam se da ćemo uspjeti prikupiti novac bar za jednu, možda dvije kuće postradalima na Baniji - rekao je predsjednik Koraka Marko Oljača.

On je ocijenio da je "regionalna javnost dobro reagirala na tu inicijativu" i da se ideja o humanitarnoj pomoći i solidarnosti "drži na površini" od prve akcije potpore, organizirane ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu odmah poslije potresa koncem prosinca prošle godine.

- Na koncertu će nastupiti Zoran Predin, Ida Prester, Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja, a cilj nam je da tim regionalnim povezivanjem ljudi s područja bivše Jugoslavije pravimo mostove prijateljstva i jačamo trajne veze narušene lošim i pogrešnim politikama ovdašnjih tzv. političkih elita - rekao je Oljača agenciji FoNet.

U Društvu Koraci nadaju se da će njihovu akciju, osim nedjeljnog koncerta, prilozima podržati i brojni donatori, među kojima su i tvrtke iz Hrvatske i poduzetnici koji uspješno posluju na području Srbije.

- Ovo je nastavak aktivnosti koje su naši volonteri započeli 6. siječnja kada smo poslije potresa na Baniju dopremili drvnu građu, hranu, odjeću i ostale potrepštine, a potom gradskoj knjižnici u Petrinji donirali više od 1000 knjiga 14 izdavača iz Srbije - rekao je Oljača i najavio nove akcije podrške.

Najčitaniji članci