Obavijesti

News

Komentari 197

Preko off shore tvrtki 'oprane' milijarde eura hrvatskog novca

Preko off shore tvrtki 'oprane'  milijarde eura hrvatskog novca
3

Off shore tvrtke osnivaju se vrlo jednostavno, telefonom ili internetom i to za samo nekoliko desetaka dolara. Obično je riječ o zemljama poput Bahama, Cipra...

VIDEO

Zdravko Mamić, Mario Mamić, te dvojica poduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić od četvrtka navečer nalaze se u pritvoru u Remetincu. Među osumnjičenima je i Damir Vrbanović, no za njega nije određen pritvor.

USKOK petoricu sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja. Terete ih da su preko Krotinih i Stipančićevih off shore tvrtki diljem svijeta izvlačili novac iz Dinama. Dinamo je navodno oštećen za najmanje 78.595.841,17 kuna.

A kako uopće funkcioniraju off shore tvrtke?

Osnivaju se vrlo jednostavno, čak telefonom ili internetom i to za samo nekoliko desetaka dolara. Obično je riječ o zemljama poput Belizea, Bahama, Cipra ili Lihtenštajna, odnosno tzv. poreznim oazama gdje se novcu "gubi trag".

Mešetarima off shore tvrtke služe isključivo da sakriju svoje ili pomognu sebi sličnima u prikrivanju podrijetla imovine.

Off shore tvrtka na nekom dalekom otočiću ima samo adresu, na kojoj je već stotine sličnih. Vlasnicima se štiti identitet, a policija i poreznici ih nikad ne obilaze.

Posljednjih 15-ak godina preko njih su oprane milijarde eura hrvatskog novca

Na identičan način dvojica istarskih 'poduzetnika', koji su uhićeni s Mamićima, upravo su školski primjer kako se peru deseci milijuna eura. Igor Krota i Sandro Stipančić vlasnici su stotinjak off shore tvrtki diljem svijeta, od Belizea do Češke, iako u neke od tih zemalja nisu ni kročili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa