Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Kilometarske kolone: Sudari i smjene turista stvaraju kaos

Kolona pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba duga je 6 kilometara, a između čvorova Gospić i Otočac u smjeru Zagreba kolona je duga 3 kilometra zbog prometne nesreće u tunelu Brezik

Foto: Borna Filic/PIXSELL

ZADNJE INFORMACIJE:

16.19 sati - Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika zbog kolone prema Krku promet se na čvoru Hreljin povremeno preusmjerava na državnu cestu DC501.

VRLO JE GUST PROMET NA CESTAMA U SMJERU MORA I UNUTRAŠNJOSTI, A KOLONE SU:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT- PLOČE

    između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora vozi se u kolonama uz zastoje;
    pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 7 km;
    pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko 1 km.

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ - pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 5 km, povremeno se vozila isključuju na čvoru Krapina a kolona je oko 1 km.

ISTARSKI IPSILON - prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 7 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon;
pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 3 km.

KRČKI MOST -  u smjeru otoka kolona je oko 4 km, u smjeru kopna kolona je oko 4 km.

AUTOCESTA A7 RUPA-DIRAČJE - pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km, a u smjeru Slovenije oko 4 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Kolona bila i 12 kilometara

HAK javlja kako je vrlo gust promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, osobito između Lučkog i Bosiljeva, gdje se vozi u kolonama uz zastoje. 

Kolona pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba bila je duga i 12 kilometara, a nešto prije 15 sati čeka se u koloni od 6 kilometara. 

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196616 / promet]

Kolona između čvorova Gospić i Otočac u smjeru Zagreba nakon prometne nesreće u tunelu Brezik smanjila se na 3 kilometra. Pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je duga 2,5 kilometara, a HAK navodi da se povremeno javljaju zastoji i kolone na dionici između čvora Posedarje i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. 

Cijeli dan su i velike gužve u smjeru mora, a trenutno je prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona duga oko 2 kilometra, a vozi se uporeno u koloni i iz smjera Buzina zbog prometne nesreće

Velike gužve u brojnim mjestima na Jadranu

Zbog prometne nesreće zatvorena je cesta Pula Vodnjan, od Vodnjana do raskrižja za Fažanu. Zbog kolone prema Krku promet je na čvoru Hreljin preusmjeren na državnu cestu DC501 sa autoceste A7 Orehovica Šmrika. 

Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 5 kilometara. 

Kako piše Šibenski portal, ogromne su gužve u oba smjera na Jadranskoj magistrali između Vodica i Šibenika zbog smjene gostiju, ali i naoblake koja je turiste odvela u razgledavanje grada. 

Gužve i prema granicama

Zbog smjene turista kolone su i prema graničnim prijelazima. Pred naplatom Trakoščan u smjeru Slovenije kolona je oko 3,5 kilometara, a pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz države kolona je oko 500 metara. 

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 7 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 7 km.

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message