Obavijesti

News

Komentari 1

Premijer: Belgija neće ponuditi azil Carlesu Puigdemontu

Premijer: Belgija neće ponuditi azil Carlesu Puigdemontu
1

Puigdemonta je Madrid svrgnuo s mjesta predsjednika Katalonije pošto je katalonski parlament usvojio rezoluciju o odcjepljenju od Španjolske

VIDEO

Belgija bi mogla ponuditi azil katalonskom separatističkom čelniku Carlesu Puigdemontu, rekao je belgijski državni tajnik za azil i migracije Theo Francken, no njegov prijedlog je odmah opovrgnuo belgijski premijer Charles Michel.

Puigdemonta je Madrid svrgnuo s mjesta predsjednika Katalonije pošto je katalonski parlament usvojio rezoluciju o odcjepljenju od Španjolske.

Theo Francken, član flamanske autonomaške stranke Novi flamanski savez (N-VA) zapitao se može li se Puigdemontu pravedno suditi te je ustvrdio da bi katalonski čelnik mogao dobiti azil u Belgiji ako ga zatraži.

Zaštita Belgije za Puigdemonta "nije nerealna kada se razmotri sadašnja situacija", rekao je Francken u subotu za privatni flamanski tv-kanal  VTM.

Belgijski premijer Michel, koji vlada u sklopu koalicije s N-VA je rekao u nedjelju da Puigdemontovo traženje azila nije na dnevnom redu. Ponovio je poziv na dijalog između španjolskih i katalonskih vlasti.

"Tražim od Thea Franckena da ne dolijeva ulje na vatru", rekao je Michel za agenciju Belga.

I zamjenik premijera Alexander De Croo odbacio je Franckenove izjave.

"Takve izjave nisu vladin prijedlog. Važno je smiriti duhove, a ne podbadati ih", zaključio je De Croo, flamanski liberal za agenciju Belga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.