Obavijesti

News

Komentari 38

'Premijer me pozvao u Vladu, on će i odlučiti hoću li otići'

'Premijer me pozvao u Vladu, on će i odlučiti hoću li otići'
1

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote ministrica je rekla kako joj je žao da nije iskoristio priliku da svoje teoretsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti, a na dobrobit građana

VIDEO

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak kako će premijer Andrej Plenković, koji ju je pozvao da bude dio Vlade, isto tako odlučiti ako to više ne bude želio.

- Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje. Premijer, kao što me pozvao da budem dio Vlade, on će isto tako, ako to ne bude želio - odlučiti za bilo koga od nas ministara - rekla je Murganić odgovarajući na pitanje ima li potporu premijera Plenkovića.

Također je novinarima rekla kako je bilo normalno i propitivanje u Saboru (o povjerenju).

- Takav stav i takav put treba znati svatko od nas tko se prihvati ovog posla bez ikakvih drugih očekivanja - dodala je.    

Govoreći o demografskim mjerama, Murganić je rekla kako se tu radi o poreznim olakšicama, stambenim kreditima i ostalim mjerama koje su usmjerene prema potporama obitelji, kao što su  izmjene zakonskih propisa i sl.

- To smo uvijek i predstavljali, međutim isto tako smo rekli da ćemo ih uvoditi postupno, uvijek u skladu s proračunskim mogućnostima, to su također mjere koje su predlagali i naši demografi. Nikada mi nije palo na pamet i nikome u Vladi da mi u ovakvim osjetljivim situacijama ne poslušamo struku. Tim više smo željeli da bude na čelu ove Uprave demograf - rekla je Murganić.

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote ministrica je rekla kako joj je žao da nije iskoristio priliku da svoje teoretsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti, a na dobrobit građana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.