Obavijesti

News

Komentari 111

Premijer Milanović građanima je čestitao Dan neovisnosti

Premijer Milanović građanima je čestitao Dan neovisnosti
1

Unatoč svemu što se događalo, danas svjedočimo stvarnom, održivom gospodarskom rastu i sve konkretnijim pozitivnim rezultatima, poručio je

VIDEO

Premijer Zoran Milanović uputio je građanima čestitku povodom obilježavanja Dana neovisnosti. 

Izrazio je zahvalnost i poštavanje prema svim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Milanović je dodao kako su danas nove pobjede pred nama.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

"Poštovane građanke, poštovani građani,

odluka kojom je Hrvatski sabor 8. listopada 1991. jednoglasno raskinuo sve državnopravne veze s bivšom državom i proglasio neovisnost Republike Hrvatske, bila je i povijesna i hrabra i neizbježna.

Dugo pripremana agresija protiv Hrvatske već je bila započeta, ali je u svoj svojoj ružnoći izbila nakon ovog važnog datuma. Za svoju smo se slobodu morali boriti godinama, uz velike i bolne žrtve. 

Stoga još jednom izražavamo duboku zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim braniteljima, posebno se sjećajući onih koji su svoje živote dali za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Nikad ih nećemo zaboraviti i gradit ćemo našu domovinu tako da bude dostojna njihove žrtve, da bude doista onakva kakvu su sanjali, kakvu smo svi sanjali.

Dvadeset i četiri godine kasnije, nove su pobjede pred nama. Neke važne već su izborene, jer na međunarodnoj karti svijeta Hrvatska je članica NATO-a i punopravna članica Europske unije. Danas vodimo drugačije bitke, jednako važne, za budućnost i prosperitet naše zemlje.

Napredak je danas vidljiv i mjerljiv. Hrvatska je moderna, stabilna i samosvjesna država, neusporedivo uređenija nego što je bila prije nekoliko godina. Zemlja je to koja je u najgoroj izbjegličkoj krizi od posljednjeg svjetskog rata pokazala svoje humano lice, solidarnost i organiziranost, istodobno štiteći hrvatske nacionalne interese.

Unatoč svemu što se događalo, danas svjedočimo stvarnom, održivom gospodarskom rastu i sve konkretnijim pozitivnim rezultatima. 

Svjesni smo da je još mnogo posla pred nama. Svjesni smo da će samo odgovoran i pošten rad hrvatskim građanima moći donijeti puno blagostanje u gospodarski uspješnoj i konkurentnoj državi. To ponajprije znači da će, svakome tko želi raditi, omogućiti posao s dostojnom i sigurnom plaćom, ali i osigurati spokojnu starost svakom umirovljeniku, a našu mladost zadržati u domovini, da upravo ovdje i nigdje drugdje poželi graditi svoju budućnost, svoju obitelj, ispunjen i sretan život. Onakav kakav smo odavno mogli i trebali imati. 

Kao što smo prije dvadeset i četiri godine jedinstveno donijeli odluku da budemo slobodni i neovisni, pozivam vas da jednako tako i sada, u doba mira, složno i na dobrobit sviju, oblikujemo bolju Hrvatsku. 

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan neovisnosti!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)