Obavijesti

News

Komentari 60

Premijer o cijepljenju: 'Sad smo na prekretnici, imat ćemo 200 tisuća doza cjepiva tjedno'

Premijer o cijepljenju: 'Sad smo  na prekretnici, imat ćemo  200 tisuća doza cjepiva tjedno'

Premijer Plenković je rekao da ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva u Hrvatsku i da ćemo na tjednoj razini imat najmanje 200.000 doza, a uskoro će ih biti i više od 300.000

VIDEO

Premijer Andrej Plenković nazočio je danas na svečanoj primopredaji 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila zagrebačkim vatrogascima povodom Dana vatrogastva, a komentirao je i aktualne političke teme, donosi N1

- Ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva u RH, na tjednoj razini imat ćemo najmanje 200.000 doza, a uskoro će ih biti i više od 300.000. Smisao sastanka bio je da se intenziviraju napori te da se ubrza proces procjepljivanja diljem Hrvatske. Poruka je da ćemo od danas pa do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza. Svi koji će se htjeti cijepiti, to će moći. Zaključili smo da cijepljenje dobro i pozivam sve da se cijepe - kazao je Plenković.

 - Mi od početka znamo da, od 3,3 milijuna odraslog stanovništva, da se svi neće cijepiti. Ako dođemo do 2,2 ili 2,3 milijuna cijepljenih, to će biti jako dobro. Vjerujem da će se velika većina građana cijepiti.

Počelo probno cijepljenje na još tri lokacije u Zagrebu: 'U srijedu ćemo procijepiti 8000 građana'
Počelo probno cijepljenje na još tri lokacije u Zagrebu: 'U srijedu ćemo procijepiti 8000 građana'

Cilj je da se ove doze koje sad imamo na raspolaganju u iduća dva mjeseca koriste. Kontaktirat ministarstva će pojedine poznate osobe, ljude iz svijeta umjetnosti, sporta, koji bi mogli, također javnim cijepljenjem potaknuli ljude da se cijepe - istaknuo je  Plenković.

Sastanak s Milanovićem “kad se za to steknu preduvjeti”

Komentirajući inicijativu oporbe za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, koja je taj zahtjev danas uputila u saborsku proceduru, rekao je da je to uvijek isto prepisivanje novinskih napisa.

 - Nisam još vidio taj papir. Kad ga pogledamo, pročitat ćemo ga. Koliko sam čuo, manje-više je to u istom stilu, prepisivanje raznih portala, novinskih napisa. Nije oporba nešto kreativna. Vlada će se u zakonskom roku očitovati i nakon toga vidjeti kada je najprimjereniji trenutak da se ta rasprava održi -  rekao je.

'Umrla nam je mlada trudnica, dijete smo spasili. U ovom valu korone je puno težih slučajeva'
'Umrla nam je mlada trudnica, dijete smo spasili. U ovom valu korone je puno težih slučajeva'

Nije htio komentirati ni prijavljivanje Zlate Đurđević na javni poziv za predsjednicu Vrhovnog suda. “Pričekajmo proceduru”, rekao je.

Na pitanje kad će se sastati s predsjednikom Zoranom Milanovićem, odgovorio je:

- Kad se steknu preduvjeti. Nisu se još stekli

Plenković je još jednom ponovio da je Vlada jasno osudila incident u Borovu.

- To je skandalozno i nedopustivo. Počinitelji su privedeni i policija je postupila sukladno zakonu. Ni vojska ni policija ni vatrogasci nisu moji kako se to imputiralo. Jedino ako je bilo drugačije kad je Milanović bio premijer - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"