Obavijesti

News

Komentari 15

Premijer: 'Odgađamo nabavu borbenih aviona do daljnjega'

Premijer: 'Odgađamo nabavu borbenih aviona do daljnjega'
1

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade kako se borbeni avioni u ovom trenutku neće kupovati, a ministar obrane Damir Krstičević da se odgađa vojni miting u Zadru povodom Dana državnosti

VIDEO

U ovom okolnostima mi smo, nakon konzultacija, odlučili da do daljnjeg odgodimo proces nabave borbenih aviona. To je u ovom trenutku jedina logična i ispravna odluka. O tome ćemo i pisano obavijestiti sve one zemlje koje sudjeluju u procesu slanja ponuda, s odgovarajućim promijenjenim datumima, poručio je u četvrtak sa sjednice Vlade premijer Andrej Plenković u jeku epidemije korona virusa i borbi protiv njegova širenja. 

Podsjetimo, nakon fijaska s nabavkom eskadrile F-16 Barak od Izraelaca prošle godine, Vlada je početkom ove godine odabrala države s kojima želi pregovarati oko nabavke borbenih aviona. Kako je tada pisao Dnevnik.hr, planiralo se tražiti ponude od SAD-a i Švedske za nove zrakoplove te od Izraela, Grčke, Norveške, Italije i Francuske za rabljene. No, korona virus koja je zahvatio gotovo cijeli svijet i zbog kojeg su se gotovo sve zemlje našle u gospodarskim problemima, ponovo je taj posao zaustavio. 

Osim toga, odgađa se i prvi hrvatski međunarodni vojni zrakoplovni miting "CROIMAS 2020“, koji se trebao održati 30. svibnja u Zadru, povodom Dana državnosti RH.

- Naša namjera je bila organizirati po prvi put ovakvu manifestaciju povodom Dana državnosti, no zbog novonastale situacije oko epidemije korona virusa, koja je globalni problem s neizvjesnim završetkom i koja se odražava na segmente države i društva, iskazuje se solidarnost i predlaže odgoda održavanja mitinga za 30. svibnja 2021. godine. Vodeći računa o prioritetima i potrebi usmjeravanja svih raspoloživih resursa  za rješavanje krize kojoj je izložena Hrvatska te vodeći računa o zdravlju građana smatramo da je primjereno odgoditi miting - izvijestio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.