Obavijesti

News

Komentari 148

Oreškovića je oduševila igrica: 'Pa ovo je sinjski Angry Birds'

Oreškovića je oduševila igrica: 'Pa ovo je sinjski Angry Birds'
11

Prilikom obilaska Muzeja sinjske alke, tehnički premijer Orešković pogledao je sve eksponate, a posebno ga se dojmila video igrica koja simulira obranu grada Sinja

VIDEO

Tihomir Orešković s Božom Petovom i Mirom Buljem došao je u četvrtak u Sinj gdje će održati radni sastanak s v. d. gradonačelnicom Kristinom Križanac te će obići u Alkarske dvore, Muzej sinjske alke, Viteško alkarsko društvo i gospodarske objekte. 

Prilikom obilaska Muzeja sinjske alke, tehnički premijer pogledao je sve eksponate, a posebno ga se dojmila video igrica koja simulira obranu grada, a koja se u Muzeju može igrati na ekranu osjetljivom na dodir. 

Orešković je pokušao igrati i oduševljeno uskliknuo: 'Pa ovo je sinjski Angry Birds!'.

 

Pokretanje videa...

00:07

Petrov: Ovo nije početak nikakve kampanje

Božo Petrov je u Sinju komentirao sve glasnija nagađanja kako će se Tihomir Orešković pridružiti Mostu na predstojećim parlamentarnim izborima. 

- Ovo nije početak nikakve kampanje jer mi radimo od prvog dana, od kad smo se pridružili izvršnoj vlasti. Što se tiče gospodina Orešovića, s njim se ne pregovara niti je bilo prethodnih dogovora. To ćete morati pitati njega, hoće li se i kako politički aktivirati - rekao je Petrov.

Pokretanje videa...

00:06

Mostovac Miro Bulj je istaknuo kako bi on osobno volio da se Tihomir Orešković pridruži Mostu jer je ''čovjek koji je pokazao da ima svoje ja i da s njim neće upravljati netko iz sjene''.  

Obojica su potvradila kako neće surađivati sa Zoranom Milanovićem, a Miro Bulj na pitanje o Andreju Plenkoviću kaže: Pa nabrojite mi razliku između njega i Zorana Milanovića pa ću vam odgovoriti na to pitanje.

Orešković: Još nisam odlučio o mogućem daljnjem političkom angažmanu

Tehnički premijer Tihomir Orešković nije decidirano u četvrtak odgovorio na pitanje hoće li ostati u politici i sudjelovati na prijevremenim parlamentarnim izborima kao dio Mosta, ali je odbacio nagađanja da će osnovati stranku.

"Nisam donio nikakve odluke, mislim da imam dovoljno vremena i da se ne trebam žuriti, ima još dosta posla za obaviti", odgovorio je Orešković novinarima na pitanje hoće li ostati u politici i postoji li mogućnost da na izborima bude dio Mosta.

Kazao je to na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", koja se održava u Splitu. Novinari su Oreškovića pitali je li u predizbornoj kampanji, a on odvraća: "Nisam, kakva kampanja. Radim svoj posao".

Odbacio je nagađanja da će stvoriti novu stranku te poručio: "Hrvatska treba nove ideje i promjene. Nadam se da smo svi to vidjeli. U ovih nekoliko mjeseci kako sam premijer vidio sam da Hrvatska ima ogroman potencijal, ali je situacija, nažalost, takva kakva je. Nadam se da će taj potencijal netko aktivirati".

Spinom je ocijenio nagađanja  medija da će Europska komisija, nakon što je Velika Britanija na referenduma odlučila izaći iz EU, ubrzati uvođenje eura u Hrvatskoj.

Hrvatska je, kazao je, vezana uz euro i cilj joj je da on što prije bude uveden, ali za to još nisu ispunjeni potrebni uvjeti i stoga je, dodaje, skeptičan prema najavama ubrzanog uvođenja eura u Hrvatskoj.

Kometirao je i podizanje ograde kod GP Batina rekavši kako se situacija promatra i žele biti spremni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.