Obavijesti

News

Komentari 0

Premijerka Litve: Pozivi na zonu zabrane leta su neodgovorni

Premijerka Litve: Pozivi na zonu zabrane leta su neodgovorni

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak ocijenio da bi zatvaranje zračnog prostora iznad Ukrajine zaustavilo eskalaciju sukoba

Bilo kakvi pozivi NATO-u da proglasi zonu zabrane letenja nad Ukrajinom su neodgovorni i mogli bi uvesti Sjevernoatlanski savez u izravan sukob s Rusijom, rekla je u petak litavska premijerka Ingrida Simonyte.

"Vjerujem da je svako ohrabrivanje da se NATO sada uključi u vojni sukob neodgovorno", rekla je Simonyte na novinskoj konferenciji u Vilniusu.

Prethodno je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak ocijenio da bi zatvaranje zračnog prostora iznad Ukrajine zaustavilo eskalaciju sukoba.

Boris Johnson optužio Putina da prijeti sigurnosti čitave Europe
Boris Johnson optužio Putina da prijeti sigurnosti čitave Europe

On smatra da je došlo vrijeme da "zapadni partneri preuzmu odgovornost za okončanje rata koji je pokrenula Ruska Federacija u Ukrajini".

"Samo zatvoreno nebo će naglo zaustaviti eskalaciju. Vreme je da zapadni partneri preuzmu odgovornost za okončanje rata", napisao je Podoljak na Twitteru.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

Zamjenik gradonačelnika Mariupolja pozvao je NATO da pošalje vojnike u Ukrajinu ili da barem zatvori nebo kako bi se Ukrajinu zaštitilo od prijetnje iz zraka.

Crvenom bojom zalili ogradu ruske ambasade u Zagrebu
Crvenom bojom zalili ogradu ruske ambasade u Zagrebu

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u petak prije početka sastanka ministara vanjskih poslova država članica Sjevernoatlantskog saveza da je NATO obrambeni savez koji ne traži sukob s Rusijom, ali ako do njega dođe spreman je braniti svaki pedalj svoga teritorija.