Obavijesti

News

Komentari 50

Premijerka najavila 'neke nove mjere' za ekonomski oporavak

Premijerka  najavila 'neke nove mjere' za ekonomski oporavak
1

Kosor je rekla kako je u središtu aktivnosti rješavanje problema nezaposlenosti koje nas 'sve tišti i muči' u Hrvatskoj. Pozvala je poslodavce i sindikate da joj se pridruže

VIDEO

Početkom idućeg tjedna premijerka Kosor predstavit će 'neke nove mjere i korake za program gospodarskog oporavka'. Na sjednici Vlade nije željela precizirati o čemu je riječ, ali napominje da će to uključivati promjene pojedinih zakona i druge mjere kako bi se oko 30 investicijskih projekata 'stavili na noge da krenu u život'. No, svjesna je da se svi oni neće moći realizirati ove godine.

- U središtu svih naših aktivnosti bit će rješavanje problema nezaposlenosti koja nas tišti i muči. U realizaciji tog cilja pozivamo i druge, od poslodavaca, sindikata i lokalne uprave i samouprave, da nam se pridruže - izjavila je Kosor.

Poslodavce je pozvala da preispitaju svoje planove koji predviđaju otpuštanja u ovoj godini, te ih pozvala da se bore za svako radno mjesto.

Kosor je na sjednici Vlade pohvalila ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji se aktivno uključio u rješavanje slučaja Tihomira Purde te zaključke sastanka sa srpskom ministricom pravde Snežanom Malović koji su, ističe, dobri i vode prema rješenjima. Ustvrdila je da se Vlada zalaže za čvrstu provedbu zakona i institucija Ustava.

 - Na tome ćemo ustrajati i nećemo posustati niti se umoriti. Godina pred nama bit će teška jer je izborna godina, bit će pritisaka, ali molim vas da ne posustanete - rekla je Kosor obraćajući se svojim ministrima.

Vlada je izmjenila Zakon o tržištu električne energije, kako bi se spasila šibenski TLM. S obzirom da sadašnji zakon definira uvjete poslovanja na tržištu struje za potrošače u Hrvatskoj, novim izmjenama otvara se mogućnost da domaći opskrbiljvaći i trgovci strujom uz suglasnost i nadzor Hrvatske energetske regulatorne agencije (Here) trguju strujom za potrebe inozemnog kupca pod istim uvjetim pod kojima ona prodaje domaćim kupcima odnosno, po povlaštenim uvjetima, ako je strani kupac proizvodi sirovinu koja je od strateškog interesa za Hrvatsku.

- To će omogućiti da HEP stupi u poslovne odonse s mostarskim Aluminijom kako bi on onda mogao nastaviti s osprkrbom TLM-a strateškom sirovinom za nastavak proizvodnje - obrazložio je Đuro Popijač, ministar gospodarstva. Napomenuo je da će se na taj način omogućiti spašavanje 800 radnih mjesta u TLM-u, te 1500 ljudi koji rade za kooperante iz Aluminija.

Inače, bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polačeca i bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka Uskok istražuje zbog sumnje da su mostarskom Alumijiju osigurali jeftiniju struju preko šibenskog TLM-a  koji je zauzvrat dobio sirovinu, čime je navodno HEP oštećen za oko 600 milijuna kuna.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao