Obavijesti

News

Komentari 164

Premijerka o Vesni Bosanac: Slučaj Purda neće se ponoviti

Premijerka o Vesni Bosanac: Slučaj Purda neće se ponoviti
1

Premijerka Kosor izjavila je kako će hrvatska Vlada učiniti sve da se dostojanstvo Domovinskog rata zaštiti. U utorak će sazvati sastanak s pravnim stručnjacima

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV prokomentirala je informaciju o kaznenoj prijavi iz Srbije i saslušanju ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac.

- Hrvatska vlada i sve institucije učinit će sve da se slučaj Tihomira Purde ne ponovi. Učinit ćemo sve da se dostojanstvo Domovinskog rata zaštiti i da nitko ne uspije u naumu da revidira povijesne činjenice - istaknula je Kosor. 

Njezin stranački kolega i ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang rekao je kako se sprema još stotinjak optužnica protiv hrvatskih branitelja u Srbiji, no Kosor je naglasila kako ona takvih informacija nema.

- Nitko tko je bio žrtva Miloševićeve velikosrpske politike ne može još jedanput biti žrtva kao što se dogodilo gospodinu Purdi - kazala je Kosor te dodala kako će u utorak sazvati sastanak s uglednim pravnim stručnjacima.

- Razmotrit ćemo sve elemente ovih događaja, ali i zakon iz 2003. donesen u Srbiji, kako bismo napravili akcijski plan za djelovanje. Dakle tu treba činiti sve što je nužno i predvidjeti događaje, ali isto tako podržati i institucije pravne države, dakle i DORH i Ministarstvo pravosuđa, da u razgovorima s kolegama u susjednoj državi, dogovore jedan pravni okvir - zaključila je premijerka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.