Obavijesti

News

Komentari 0

Premijerka posjetila Franu Lučića o ponudila mu posao

Premijerka posjetila Franu Lučića o ponudila mu posao
6

U jednosatnom razgovoru s Franom i njegovim roditeljima Ljubicom i Vilimom teme su bile su parnice, odnosno odštetni zahtjevi Frane Lučića i obitelji

VIDEO

Premijerka Kosor zajedno s predsjednikom Uprave HEP-a Leom Begovićem u subotu posjetila jedinog preživjelog kornatskog heroja Franu Lučića u njegovoj obiteljskoj kući u Tisnom. U jednosatnom razgovoru s Franom i njegovim roditeljima Ljubicom i Vilimom teme su bile su parnice, odnosno odštetni zahtjevi Frane i obitelji prema državi i Gradu Šibeniku, ali i stipendiranje i zapošljavanje kornatskog heroja u HEP-u.   

Inzistirali na rješenju odštetnog zahtjeva

- Prije svega sam došla posjetiti Franu i cijelu obitelj Lučić i iskazati duboko poštovanje prema njemu, ali i cijeloj ovoj hrabroj, sjajnoj obitelji. Željela sam učvrstiti  Franu i roditelje u činjenici da svakako nije ni zaboravljen, ni ostavljen, niti je sam - rekla je premijerka nakon posjeta. Frane i roditelji u razgovoru su inzistirali na rješavanju odštetnih zahtjeva, budući da je kornatski heroj trenutno bez novca, a liječenje i rehabilitacija, kao i nastavak obrazovanja, puno koštaju. Međutim, od premijerke su dobili uvjeravanja o neovisnosti pravosuđa te ponudu za stipendiranje i zapošljavanje u HEP-u . 

- Budući da Franine kvaliifkacije itekako mogu biti korisne Hrvatskoj elektroprivredi, dogovarali smo njegovo zapošljavanje u tvrtci kako bi njegovu ljubav prema tom poslu mogli najbolje iskoristiti. On je zaista jedan sjajan mladi čovjek koji ima puno potencijala i HEP ga je spreman stipendirati.  Ima  stotinu takvih mladih ljudi koje HEP podupire u obrazovanju i sve ovisi o konačnoj Franinoj odluci - rekla je premijerka Kosor, naglasivši da njegova stipendija i mogućnost zapošljavanja, 'da nebi bilo zabune, nema apsolutno nikakve veze s odštetnim zahtjevom'.  

- Ništa se tu ne kompenzira. Učiniti ću sve što je u mojoj moći kao predsjednica Vlade da se taj postupak što je moguće prije završi i razgovarat ću sa DORH-om. Zamolit ću i glavnog državnog odvjetnika za razgovor o tom slučaju kako bi se cijeli taj proces završio na zadovoljstvo Franino i njegovih roditelja - rekla je Kosor. 

Rekao sam premijerki što me boli, kaže Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac 

Frano se zahvalio i istaknuo kako ga je obradovala ponuda, s obzirom da je u svibnju diplomirao na splitskom FESB-u i stekao zvanje inžinjera elektrotehnike te je već ranije izrazio želju i planirao nastaviti studij i zaposliti se.

 - Našli smo se kao što je i obećala. Pričali smo o svemu. Ja sam iznio sve što me boli.  Premijerka je rekla da nisam zaboravljen, ali da ne može ona baš na sve utjecati, da je DORH vrh vrha i da nitko ne može preko DORH-a - rekao je Frane.  Ljubica i Vilim Lučić također su sretni da ih je premijerka posjetila. Kazali su kako su oni željeli razgovarati o odštetnom zahtjevu, a da su ih premijerka i Begović zatekli ponudom o stipendiji i zapošljavanju.

Nije istina da smo odbili nagodbu, roditelji Frane Lučića

-  Drago nam je da su došli. Hvala im puno. Međutim, boli nas jer se u javnosti često iznose laži da su Frane i njegova obitelj odbili nagodbu o odšteti. Nije istina da smo mi odbili nagodbu o isplati sedam milijuna kuna odštete i renti te da tražimo 25 milijuna kuna. Mi smo bili pristali na taj iznos i rentu, koja bi se prestala isplaćivati kad se Frane zaposli. Sve je bilo dogovoreno, ali, nikako da se dogovor okonča. Čekali smo nekoliko mjeseci i na koncu smo iz novina pročitali da smo mi odbili takvu nagodbu i da tražimo mnogo veći iznos, što nije istina - rekla je Ljubica Lučić.Frane Lučić trenutno od države dobija 2600 kuna mjesečno,  a samo za  kreme kojima maže teške opekline troši oko 1500 kuna. Zato nakon propale nagodbe, Frane i obitelj tužbom pokušavaju od RH i Grada Šibenika dobiti novac neophodan za daljnje liječenje i rehabilitaciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa