Obavijesti

News

Komentari 30

Premijerka u Gospiću otvorila radove vrijedne 8,4 mil. kuna

Premijerka u Gospiću otvorila radove vrijedne 8,4 mil. kuna
3

Ulaganje u zdravstvo ulaganje je u ono što će biti sutra kada budemo punopravna članica Europske unije, rekla je Kosor. Radovi bi trebali trajati oko 270 dana

VIDEO

Tristotinjak okupljenih, među kojima djelatnici gospićke Opće bolnice, ravnatelji bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru te mnoštvo ličkih političara, dočekalo je premijerku Jadranku Kosor koja je danas u Gospiću otvorila radove na gradnji objekta za specijalističko-konzilijarnu djelatnost poliklinike Opće bolnice Gospić.

Radovi na novoj zgradi u sklopu bolnice vrijedni su 8,4 milijuna kuna, a ravnateljica bolnice Marija Vrkljan Ilijevski najavila je završetak gradnje za 270 dana. Otvaranju zgrade ponovno će nazočiti premijerka koja je danas kazala da je "ulaganje u zdravstvo zapravo ulaganje u gospodarstvo jer se ulaže u ljude koji rade i koji će sutra raditi i to je trend koji Hrvatska mora nastaviti".

Poliklinika važna za gospodarstvo i turizam

– Ulaganje u zdravstvo danas ulaganje je u ono što će biti sutra kada budemo punopravna članica Europske unije i kad budemo u potpunosti pripremljeni i u području gospodarstva, pravosuđa, ali i u području zdravstva da sjednemo za stol europskih država i naroda – kazala je istaknuvši kako je to iznimno važan segment.

Kazala je da je gradnja ovog objekta dodatno ulaganje i u razvoj turizma jer Gospić, smješten u središtu županije, važan je u potpori turizma jer svi turisti koji dođu dolaze jer znaju da je Hrvatska uza sve ostalo sigurna, prelijepa i sigurna zemlja, stabilna demokracija u kojoj očekuju i potporu na svim razinama, a, ako se bilo kakav incident dogodi, imaju i u Gospiću odgovarajuću njegu.

– To je važno jer je Gospić tako smješten da svi koji idu od sjevera prema moru moraju proći ovim predivnim krajem. Vrijedna je ovo investicija i ponosna sam, ali moram reći da jednako tako ulažemo i u sve druge krajeve Hrvatske i sve druge bolnice. Ono na što sam ponosna jest da u posljednje dvije godine, kada smo se mnogo čega morali odricati, kad smo morali smanjiti proračun za oko milijardu eura, nismo odustajali od važnih projekata ni u gospodarstvu ni u zdravstvu – zaključila je premijerka.

Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi, odmah na početku istaknuo je da je gospićka bolnica 90-ih bila jedina ustanova u ovome gradu koja nije stavila ključ u bravu.

Milinović: Naše zdravstvo među vodećima je u svijetu

– Na 500 metara zračne linije iza naših leđa bili su četnici, a 50 metara ispred bila je zloglasna tzv. Jugoslavenska narodna armija, a nas desetak radili smo u ovom podrumu i dočekivali naše ranjene. Želim čestitati svima koji su i tih dana, a naravno i kasnije, živjeli, radili, bdjeli u ovoj bolnici, ratnoj bolnici za koju, nažalost, neki i danas govore da bi bilo dobro da je nema, da nema ni magnetske rezonancije ni CT-a, a samo u posljednje dvije-tri godine na tim je pretragama bilo 13 tisuća pacijenata, ne samo iz ove županije nego iz Žadarske, Šibenke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Varaždinske i to je najbolji odgovor onima koji govore da su magnetska rezonancija i CT napravljeni samo za građane Gospića – kazao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"