Obavijesti

News

Komentari 5

'Premijerova izjava o ''nekom sukobu'' je neprihvatljiva'

'Premijerova izjava o ''nekom sukobu'' je neprihvatljiva'
1

Žalosno je da jedan predsjednik hrvatske Vlade, na tako važnom Forumu ne koristi priliku naglasiti kako je na Hrvatsku u Domovinskom ratu izvršena velikosrpska agresija, poručili su

VIDEO

Savjet za branitelje Mosta NL poručio je u sijedu kako smatra skandaloznom i neprihvatljivom izjavu premijera Andreja Plenkovića "koji je na Dubrovnik Forum 2018. govoreći o Domovinskom ratu rekao da je 'Važno zadržati stabilnost i paziti da se neki sukobi koji su ovdje postojali 15, 20, 25 godina više nikada ne otvore'". 

Premijera poziva da objasni hrvatskoj javnosti, a posebno obiteljima poginulih, nestalih i svim stradalnicima Domovinskoga rata o kakvim se to “nekim sukobima” radi.

"Žalosno je da jedan predsjednik hrvatske Vlade, na tako važnom Forumu ne koristi priliku naglasiti kako je na Hrvatsku u Domovinskom ratu izvršena velikosrpska agresija i da još i danas nosimo ožiljke i trpimo posljedice te agresije. Umjesto da inzistira na ratnoj odšteti, premijer bešćutno sugerira kako nije niti bilo Domovinskog obrambenog rata nego 'nekih sukoba'", navodi Savjet.

Premijera "podsjeća" da je Hrvatska u Domovinskom ratu imala preko 15.000 vojnih i civilnih žrtava i preko 200.000 srušenih stambenih objekata, da su stotine tisuća Hrvata izbjegle i prognane.

"Unatoč svemu, nadamo se da ipak ne misli da je u Hrvatskoj bio građanski rat umjesto Domovinskoga obrambenog rata“, ističe Mostov Savjet za branitelje i predsjednik Vlado Marić.

 Mostov saborski zastupnik Miro Bulj naglašava kako su se javili brojni hrvatski branitelji i građani koji s nevjericom i zabrinutošću komentiraju riječi predsjednika Vlade.

"Nama u Savjetu za branitelje Mosta je, za razliku od nekih, itekako stalo do mišljenja svakog hrvatskog branitelja i stradalnika, kao i građana koji ne zaboravljaju, čuvaju i poštuju vrijednosti Domovinskoga rata. Zbog njih, nas samih i budućih generacija nemamo pravo šutjeti niti tolerirati neprihvatljivu i skandaloznu izjavu Andreja Plenkovića predsjednika Hrvatske Vlade“, rekao je Miro  Bulj, priopćeno je iz Mosta NL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.