Obavijesti

News

Komentari 7

Preminuo bivši mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić

Preminuo bivši mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić

Bešlić je bio najdugovječniji gradonačelnik Mostara od 2004. sve do 2021., kada ga je naslijedio Mario Kordić, nakon što su u ovome gradu nakon osmogodišnje stanke održani lokalni izbori

VIDEO

Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini gotovo dva mjeseca otkako je bio hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, potvrdila je njegova obitelj. 

Bešlić je od početka srpnja bio ponovno smješten u bolnici pošto se zarazio koronavirusom i dobio upalu moždane ovojnice. Tijekom veljače, također u Zagrebu, Bešliću je bilo transplantirano srce nakon čega je njegovo zdravstveno stanje neko vrijeme bilo stabilno.

Bešlić je bio najdugovječniji gradonačelnik Mostara od 2004. sve do 2021., kada ga je naslijedio Mario Kordić, nakon što su u ovome gradu nakon osmogodišnje stanke održani lokalni izbori.

Rođen 27. srpnja 1958., Ljubo Bešlić se školovao u Mostaru gdje je završio Strojarski fakultet te je radio kao profesor u srednjoj Strojarskoj školi u tome gradu na Neretvi. Profesionalno se bavio rukometom kao vratar u Veležu punih osamnaest godina.

Bešlić je i bio i sudionik Domovinskog rata. 

Sućut njegovoj obitelji uputili su brojni, a čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović napisao je "Ljubo je bio veliki čovjek koji je svoju snagu pokazivao i u najvećim životnim iskušenjima i preprekama. Imamo obavezu čuvati trajnu uspomenu na takvog velikog čovjeka".

Aktualni mostarski gradonačelnik Mario Kordić Bešlića je opisao kao prijatelja.

Sućut je izrazio i premijer Andrej Plenković.

Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Ljube Bešlića, bivšeg gradonačelnika Grada Mostara.

Njegovim odlaskom izgubili smo aktivnog sudionika bosanskohercegovačke političke scene koji je dao veliki doprinos izgradnji i razvoju poslijeratnog društva u Bosni i Hercegovini. Bio je istinski promicatelj prava hrvatskog naroda u BiH i njihove jednakopravnosti kao konstitutivnog naroda.

Posebno ćemo ga pamtiti kao dugogodišnjeg gradonačelnika Grada Mostara koji je na tu odgovornu dužnost biran dva puta. Ostat će zapamćen kao gradonačelnik koji se u svom djelovanju uvijek zalagao za razvoj demokratskih vrijednosti, mir i suradnju svih građanki i građana svog voljenog grada.

Gradio je povjerenje, uvijek i svugdje na dobrobit Mostara i njegovih stanovnika. U ime Vlade i moje osobno primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja - poručio je Plenković u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa