News

Komentari 22

Preminuo Drago Milinović, otac Darka Milinovića i jedan od najpoznatijih ličkih HDZ-ovaca

Preminuo Drago Milinović, otac Darka Milinovića i jedan od najpoznatijih ličkih HDZ-ovaca

Ostavio je ogromni doprinos ličkom zdravstvu. I u mirovini nije imao mira i do zadnjih dana svoga života pomagao je mnogima u njihovim bolestima

Umro je Drago Milinović, otac Darka Milinovića, rođen 1937. u Barletama. Jedan je od 17 braće i sestara. U početku svog poslovnog života bio je fotograf. Kasnije je završio za rtg tehničara u Karlovcu. Radio je gotovo 20 godina sam kao trg-e tehničar u gospićkoj bolnici.

Domovinski rat zatekao ga je na bolovanju radi infarkta srca, ali se odmah u takvim okolnostima stavio na raspolaganje tadašnjem ravnatelju dr. Johmanu i gospićkoj bolnici, javlja Lika Online. Sudjelovao je u procesu osnivanja HDZ-a. 

Zvali su ga od milja Drago slikar budući da niti jedna prometna nezgoda nije mogla proći da se Drago nije pojavio i slikao unesrećene na rtg-u. Ostavio je ogromni doprinos ličkom zdravstvu. I u mirovini nije imao mira i do zadnjih dana svoga života pomagao je mnogima u njihovim bolestima i bio omiljen u društvu.

Svoj obol dao je i u sportu. Bio je zaljubljenik u sport, pogotovo nogomet gdje je ostavio dubok trag, a kao medicinska struka bio je na raspolaganju gotovo svim športskim udrugama košarci, malom nogometu, rukometu…

Zadnje minute svoga života proveo je s obitelji kojoj je posvetio čitav svoj život. 

Najčitaniji članci